1. Primeri CV-jeva
 2. Fabrički radnik

Fabrički radnik CV primer i vodič za pisanje

U praksi proveren CV primer za određeni posao + vodič za pisanje koji će vam pomoći da nađete svoj sledeći posao tokom 2024. godine. Za brži početak, možete da uredite ovaj Fabrički radnik CV kako biste lako napravili savršeni CV za samo nekoliko minuta. Samo unesite vaše podatke, preuzmite vaš novi CV i konkurišite za neki posao već danas!
4.1
Prosečna ocena
67 ljudi su ga već ocenili
Fabrički radnik CV primer i vodič za pisanje
Uredite ovaj CV

Ako tražite posao u fabrici, možda se pitate da li je CV neophodan, s obzirom na to da kompanija obezbeđuje prijavu koja se popunjava. Ali, činjenica je da ako pošaljete CV, to vam može dati prednost u odnosu na konkurente. Gotovo ni u jednoj oblasti poslodavci ne obeshrabruju kandidate da dostave CV, a u mnogima je to osnovni zahtev. 

Pravljenje CV-ja je za fabričke radnike zapravo veoma dobra ideja koja demonstrira vašu ozbiljnost i profesionalizam.

Na cvapp.rs smo posvećeni kreiranju resursa koji vam pomažu u svakoj fazi karijere. Pogledajte našu kolekciju CV-jeva da biste stekli još bolju sliku o kreiranju savršene prijave za posao u fabrici.

Kako napisati CV za posao u fabrici

Ako imate iskustva, pisanje CV-ja za posao fabričkog radnika može biti jednostavan zadatak. Ovo je pet elemenata koje mora da sadrži:

 • Zaglavlje CV-ja sa kontakt informacijama
 • Sažetak/profil
 • Radno iskustvo
 • Obrazovanje
 • Veštine

Iskustvo i veštine koje s njim dolaze su glavne stvari koje poslodavci traže. Rad u fabrici je često posao za početnike, tako da ako nemate mnogo iskustva, to nije nešto što će vam uništiti izglede za zaposlenje. 

Koristite CV da istaknete:

 1. vaše obrazovanje ili stručnu obuku. Iako ovaj posao ne zahteva formalno obrazovanje, naglasite svoju predanost postizanju novih znanja i veština. Ovo može uključivati relevantne kurseve, sertifikate ili obuke koje ste pohađali kako biste unapredili svoje sposobnosti.
 2. konkretne veštine i strast prema radu. Navedite sve veštine koje posedujete, uključujući upotrebu alata specifičnih za industriju. Istaknite svoju strast prema radu i sposobnost postizanja zapaženih rezultata. Naglasite poštovanje stroge primene bezbednosnih standarda i vašu sposobnost prilagođavanja promenljivim radnim uslovima.
 3. da ste fokusirani kroz izradu savršenog CV-ja. Koristite jednostavan i pregledan  šablon CV-ja kako biste istakli svoje kvalifikacije i iskustvo na način koji će privući pažnju poslodavca.
Savet stručnjaka

Optimizacija za elektronski sistem za praćenje kandidata 

Mnogi poslodavci koriste elektronski sistem za praćenje kandidata za filtriranje CV-jeva prema poslovnim veštinama koje traže. Ako fabrika traži stručnost u korišćenju određenih alata, a vaš CV to ne spominje, može biti odbačen i pre nego što ga uopšte pregleda neko ljudsko biće.

Neki od čestih zahteva u oglasima za posao fabričkog radnika su:

 • Priprema materijala
 • Iskustvo u procesu proizvodnje
 • Iskustvo u radu sa viljuškarima i paletarima za transport i manipulaciju paleta
 • Rad na transportnim trakama i sistemima za manipulaciju materijalima
 • Timski rad
 • Smenski rad
 • Poštovanje mera bezbednosti

Izbor najboljeg formata CV-ja za fabričke radnike

Posao fabričkog radnika se zasniva i na iskustvu i na veštinama. Kada je u pitanju kreiranje najboljeg formata CV-ja za posao u fabrici, izbor je na vama.

Ako ste radili na mnogo različitih poslova, možete izabrati obrnuti hronološki format CV-ja, kod kojeg počinjete sa nazivom najskorijeg posla i mestom zaposlenja i idete unazad sve dok ne uključite celokupno relevantno iskustvo.

Navedite svoje kontakt informacije

Odlično zaglavlje može da bude presudno u tome da li će rukovodilac koji je zadužen za zapošljavanje odvojiti vreme da pročita ostatak vašeg CV-ja. Iako su kontakt informacije ključne iz očiglednih razloga, zaglavlje bi takođe trebalo da služi svrsi dizajna i pruži vašem CV-ju prijatan, profesionalan izgled.

Zaglavlje CV-ja je, dakle, prostor na vrhu strane gde navodite svoje:

 • ime i prezime,
 • zanimanje,
 • adresu,
 • broj telefona i
 • imejl adresu.

Ako ste vešti u dizajniranju stranica, možete kreirati sopstveni CV, ali je možda dobra ideja da počnete sa unapred dizajniranim šablonom CV-ja da biste uklonili deo stresa iz čitavog ovog procesa.

Ovo treba uraditi
Ovo ne treba uraditi

Iskoristite sažetak na najbolji način

Sažetak CV-ja za fabričke radnike bi trebalo da bude kratak ali dobro napisan blok teksta ispod zaglavlja koji iznosi vaše glavne argumente. Većina fabrika se danas oslanja na automatizaciju i mašine za masovnu izradu proizvoda, ali, osim ako kiborzi jednog dana ne preuzmu svet, mašine nikada neće učiniti ljude koji rade u fabrikama prevaziđenim. 

Profil vašeg CV-ja je najbolje mesto da navedete budućeg poslodavca da dođe do istog zaključka. Fabrički radnici su potrebni da upravljaju, nadgledaju i održavaju svu tu mehanizaciju, da sklapaju delove i proizvode, da identifikuju neispravne proizvode, da pakuju proizvode za slanje i isporuku, da upravljaju viljuškarima i da održavaju čiste, bezbedne i ponekad sterilne radne uslove.

Koje god da su vaše najznačajnije kvalifikacije za posao za koji se prijavljujete, bilo da se radi o iskustvu, obuci ili vašoj spremnosti na naporan rad, to je mesto koje mu pripada. Fabrički radnici mogu biti odgovorni za bilo koji aspekat poslovanja preduzeća posvećenog proizvodnji, sklapanju i pakovanju. 

Dok je ostatak CV-ja prilično čvrsto formatiran, sažetak/profil vam pruža mnogo slobode da iznesete svoje argumente svojim rečima, kao da razgovarate direktno s rukovodiocem zaduženim za zapošljavanje o tome zašto ste vi prava osoba za taj posao. Pogledajte u nastavku kako je to urađeno u našem primeru CV-ja za fabričke radnike.

Ispod možete naći prilagodljive primere profila CV-ja za posao u fabrici:

Prilagodljiv primer sažetka/profila CV-ja

Fabrički radnik koji je fokusiran na uspešno obavljanje radnih zadataka i poseduje izražene sposobnosti istovremenog obavljanja većeg broja zadataka sa izuzetnom tačnošću i preciznošću. Vešt u radu u proizvodnom/prerađivačkom sektoru uz pridržavanje svih propisa o sigurnosti na radnom mestu.

Kopirano!

Istaknite svoje radno iskustvo u fabričkim poslovima: Isporučite kompletan proizvod

Vaš primer istorije zaposlenja je mesto za navođenje vašeg radnog iskustva relevantnog za rad u fabrici ili pozicija koje su vam omogućile da naučite veštine koje se mogu primeniti na posao za koji konkurišete. U odeljku vašeg CV-ja o radnom iskustvu trebalo bi da navedete svoje prošle poslove po obrnuto hronološkom redosledu, gde je vaš trenutni ili poslednji posao na prvom mestu, a prvi posao na poslednjem. Navedite naziv i mesto poslodavca, vašu poziciju i vremenski period tokom kojeg ste tamo radili.

Takođe, ubacite i stavke navedene po tačkama ispod svakog poslodavca u kojima objašnjavate šta ste tamo radili. Spomenite postignuća specifična za posao za koji konkurišete i koristite moćne glagole koje opisuju akciju i, kao na primer:

 • „Doprineo sam unapređenju procesa na proizvodnoj liniji uvodeći nove metode rada, čime smo skratili vreme proizvodnje za 15% i smanjili otpad materijala.“
 • „Rukovodio sam timom tokom smene, fokusirajući se na postizanje proizvodnih ciljeva uz poštovanje visokih standarda kvaliteta.“
 • „Poboljšao sam saradnju među radnicima, zbog čega je produktivnost porasla za 20%.“

Budite konkretni, koristite činjenice i brojke gde je to moguće, a ako ste ikada bili proglašeni za „radnika meseca“ ili dobili druga priznanja na poslu, navedite to.

Prilagodljiv primer odeljka o radnom iskustvu u CV-ju

Radnik u fabrici „Euroteks", Niš 
Februar 2014 - April 2020 

 • Pregledao dnevne planove proizvodnje i izvršavao radne zadatke u zadatim rokovima.
 • Vršio istovar i utovar proizvoda sa paleta uz poštovanje bezbednosnih procedura.
 • Snabdevao proizvodne linije adekvatnim materijalima.
 • Obavljao odabir tkanina za obradu i proveravao njihov kvalitet.
 • Obezbeđivao preciznost merenja u cilju postizanje tačnosti veličina.
 • Pristupao svakom poslu sa fokusom na detalje, kvalitet i produktivnost kako bi se ispunila i nadmašila očekivanja vezana za obradu tekstila.

 

Radnik u proizvodnji u Fabrici čokolade „Simka“, Vranje 
Oktobar 2011 - Mart 2014 

 • Upravljao celokupnom opremom i mašinama u skladu sa uputstvima za proizvodnju.
 • Prisustvovao sastancima na nivou tima i kompanije, kao i časovima obuke o bezbednosti.
 • Komunicirao sa drugim radnicima u proizvodnji, vođama timova i osobljem zaduženim za osiguranje kvaliteta i bezbednost hrane.
 • Održavao najviši nivo odgovarajućih sanitarnih uslova.
 • Kontinuirano se pridržavao vizije i misije brenda.
Kopirano!

Navedite relevantne veštine koje vas čine odličnim fabričkim radnikom

Poslodavci traže veštine koje možete demonstrirati i koje su vezane za posao i zato ih morate navesti na svom CV-ju. Odeljak o veštinama u CV-ju je generalno mešavina tzv. „tvrdih veština“, koje predstavljaju tehničke veštine potrebne za obavljanje posla, i „mekih veština“, koje predstavljaju veštine koje se odnose na rad s ljudima, koje vam omogućavaju da dobro sarađujete s drugima. 

Primjer prilagodljivog odjeljka CV vještina
 • Kritičko razmišljanje i rešavanje problema
 • Brzo učenje
 • Sposobnost rada u timu
 • Efikasno upravljanje vremenom
 • Obavljanje više poslova istovremeno
 • Rukovanje mašinama
 • Poznavanje bezbednosti na radu
Kopirano!

Ove veštine zajedno čine profil fabričkog radnika koji je sposoban da efikasno obavlja zadatke u proizvodnom okruženju. Važno je napomenuti da specifične veštine mogu varirati u zavisnosti od vrste proizvodnje, industrije i samog poslodavca, zato je potrebno da dobro proučite oglas za posao za koji se prijavljujete, kako biste adaptirali svoj CV.

Istaknite svoje obrazovanje i sertifikate koji su značajni za posao u fabrici

Za posao fabričkog radnika obično je potrebna samo diploma srednje škole ili neki njen ekvivalent, ali važno je da to uključite u odeljak svog CV-ja o obrazovanju. Ako su vaše obrazovne kvalifikacije zaista značajne, na primer ako ste imali izvanredan prosek ocena, to takođe možete navesti ovde.

Ako imate bilo kakvu stručnu obuku ili sertifikat, tome je takođe mesto ovde. U zavisnosti od vrste proizvodnje, fabrički radnici mogu da steknu sertifikate koji potvrđuju njihove veštine u određenim oblastima. To su, nNa primer, sertifikati za rukovanje viljuškarom, sigurnosnu obuku sigurnosnu obuku ili specifične tehnološke veštine.

Odeljak o obrazovanju iz našeg primera CV-ja za posao fabričkog radnika može vam dati ideju o tome kako formatirati ovaj odeljak.

Prilagodljiv primer za odeljak o obrazovanju i sertifikatima

Diploma srednje škole, Gimnazija „Stevan Sremac“, Niš 
Septembar 2007 - Maj 2011

Kopirano!

Odaberite pravi izgled i dizajn CV-ja za fabričke radnike

Profesionalna prezentacija vašeg CV-ja za posao fabričkog radnika je jedna od najboljih stvari koje možete učiniti da povećate svoje šanse da se istaknete. Format, raspored i dizajn su važne stavke u kreiranju CV-ja. Treba da bude dobro napisan, ali takođe bi trebalo i da izgleda dobro na prvi pogled i sugeriše da imate oko za detalje i dizajn.

Dobar dizajn CV-ja uključuje izbor fonta, veličinu fonta, margine, uravnotežen raspored i odgovarajuću upotrebu praznog prostora koji ne sadrži ništa.

Primer teksta CV-ja za fabričke radnike

Primer teksta CV-ja za fabričke radnike

Profil

Fabrički radnik koji je fokusiran na uspešno obavljanje radnih zadataka i poseduje izražene sposobnosti istovremenog obavljanja većeg broja zadataka sa izuzetnom tačnošću i preciznošću. Vešt u radu u proizvodnom/prerađivačkom sektoru uz pridržavanje svih propisa o sigurnosti na radnom mestu.

 

Istorija zapošljavanja

Radnik u fabrici „Euroteks", Niš 
Februar 2014 - April 2020 

 • Pregledao dnevne planove proizvodnje i izvršavao radne zadatke u zadatim rokovima.
 • Vršio istovar i utovar proizvoda sa paleta uz poštovanje bezbednosnih procedura.
 • Snabdevao proizvodne linije adekvatnim materijalima.
 • Obavljao odabir tkanina za obradu i proveravao njihov kvalitet.
 • Obezbeđivao preciznost merenja u cilju postizanje tačnosti veličina.
 • Pristupao svakom poslu sa fokusom na detalje, kvalitet i produktivnost kako bi se ispunila i nadmašila očekivanja vezana za obradu tekstila.

 

Radnik u proizvodnji u Fabrici čokolade „Simka“, Vranje 
Oktobar 2011 - Mart 2014 

 • Upravljao celokupnom opremom i mašinama u skladu sa uputstvima za proizvodnju.
 • Prisustvovao sastancima na nivou tima i kompanije, kao i časovima obuke o bezbednosti.
 • Komunicirao sa drugim radnicima u proizvodnji, vođama timova i osobljem zaduženim za osiguranje kvaliteta i bezbednost hrane.
 • Održavao najviši nivo odgovarajućih sanitarnih uslova.
 • Kontinuirano se pridržavao vizije i misije brenda.

 

Veštine

 • Kritičko razmišljanje i rešavanje problema
 • Brzo učenje
 • Sposobnost rada u timu
 • Efikasno upravljanje vremenom
 • Obavljanje više poslova istovremeno
 • Rukovanje mašinama

 

Obrazovanje

Diploma srednje škole, Gimnazija „Stevan Sremac“, Niš 
Septembar 2007 - Maj 2011

Kopirano!

Pogledajte našu kolekciju šablona CV-ja kako biste našli format koji odgovara fabričkim poslovima, posebno jednostavne šablone. Na vama je samo da unesete adekvatan sadržaj u našem kreatoru CV-ja. Takođe možete dodati dodatne elemente dizajna ako bi to impresioniralo budućeg poslodavca.

Sastavite svoj CV za 15 minuta
Sastavite svoj CV za 15 minuta
Iskoristite profesionalne i u praksi proverene šablone koji strogo prate pravila pisanja CV-ja na koje poslodavci najviše obraćaju pažnju.
Kreiraj moj CV
4.1
Uredite ovaj CV
Podelite ovaj članak

Prelepi šabloni za CV spremni za upotrebu

Oduševite poslodavce i regrutere korišćenjem jednog od naših 18 elegantnih i profesionalno dizajniranih šablona CV-jeva.
4.5 od 5
na osnovu 212 recenzija na Trustpilot
Koristi ovaj šablonStokholm resume template
Stokholm
8.600.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonNjujork resume template
Njujork
4.000.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonBeč resume template
Beč
2.200.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonSidnej resume template
Sidnej
1.900.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonLondon resume template
London
3.700.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonDablin resume template
Dablin
3.900.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonMoskva resume template
Moskva
730.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonAmsterdam resume template
Amsterdam
1.700.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonMadrid resume template
Madrid
1.500.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonSantijago resume template
Santijago
1.300.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonSingapur resume template
Singapur
720.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonOslo resume template
Oslo
580.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonKejptaun resume template
Kejptaun
57.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonPariz resume template
Pariz
550.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonBerlin resume template
Berlin
1.500.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonŽeneva resume template
Ženeva
33.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonVankuver resume template
Vankuver
510.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonTokio resume template
Tokio
350.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonMilano resume template
Milano
930.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonLisabon resume template
Lisabon
230.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonBarselona resume template
Barselona
490.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonKopenhagen resume template
Kopenhagen
100.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonČikago resume template
Čikago
150.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonRio resume template
Rio
200.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonRim resume template
Rim
200.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonBoston resume template
Boston
120.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonkratka Rirekisho biografija resume template
kratka Rirekisho biografija
51.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.300+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonAtina resume template
Atina
110.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonBrisel resume template
Brisel
68.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonPrag resume template
Prag
18.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonŠangaj resume template
Šangaj
29.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonToronto resume template
Toronto
1.900.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Ovaj vebsajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva i obavljanje analitike i marketinga. Korišćenjem našeg vebsajta, saglasni ste sa svim kolačićima u skladu sa našim Politika količića i Politika privatnosti.
Prihvatite kolačiće