Besplatni šabloni propratnih pisama

Završite prijavu i obezbedite sebi onaj posao o kojem ste oduvek sanjali pomoću naše kolekcije lepih i efektivnih šablona za propratna pisma koji su osmišljeni da vam pomognu da se istaknete iz gomile drugih kandidata.

Zasluženo pozitivne ocene korisnika i poverenje profesionalaca

4.5 od 5
na osnovu 212 recenzija
Worth The Purchase
Easy to create resume with plenty of template options. The generator is very helpful as well.
John Cox • about 4 hours ago
I was surprised by how beautiful these…
I was surprised by how beautiful these templates are compared to the ones on word and other websites. I was a little surprised by the price aswell in a good way.
Eric Tie • about 4 hours ago
Thank you for helping my fear of…
Thank you for helping me face my fear of creating my own functional resume. Your service is excellent and I would recommend it to family and friends. The outcome is exceptional. Thank you!
Nina Linskiy • about 5 hours ago
Would've wished for more templates and…
Would've wished for more templates and more flexible ones. Wish I could align the order of every single thing.
Henny Archer • about 7 hours ago
I would have liked to add or change…
I would have liked to add or change some colours, give it just a little bit more customisation.
Guillermo Pivetta Porras • about 9 hours ago

Propratno pismo koje se prilaže uz CV

Sastavljanje propratnog pisma koje se prilaže uz CV je najbolji korak koji možete preduzeti kako biste poboljšali vaše šanse da uđete u uži krug kandidata i dobili priliku za intervju za željenu poziciju. Ovaj dokument predstavlja vaše „tajno oružje“ prilikom prijavljivanja na konkurs za posao.
Budući da vaše propratno pismo ima slobodniju formu nego vaš CV, ono vam omogućava da se obratite direktno menadžeru nadležnom za zapošljavanje i da mu skrenete pažnju na vaše jedinstvene sposobnosti, kvalifikacije i motivaciju. Osim toga, pruža vam priliku da objasnite sve praznine u radnom iskustvu, netradicionalne izbore koje ste pravili tokom karijere ili uopštena pitanja koja se mogu pojaviti pri analizi vašeg CV-ja.

Sastavljanje dobrog propratnog pisma je veoma važno kada želite da ubedite menadžera nadležnog za zapošljavanje da ste baš vi savršeni kandidat za određeno radno mesto. Međutim, tu se priča ne završava. Prvo morate da pridobijte pažnju menadžera za zapošljavanje. Tu na scenu stupa odličan šablon propratnog pisma koje ćete priložiti uz CV. Naša kolekcija pažljivo osmišljenih šablona ne samo da vam pomaže da stvorite privlačan vizuelni dizajn, već vam istovremeno pruža dovoljno prostora da istaknete sve svoje veštine i iskustvo.

Štaviše, za svaki od naših šablona propratnih pisama dostupan je odgovarajući šablon CV-ja, što vam omogućava da napravite sjajnu prijavu za posao koja se odlikuje doslednim i usklađenim izgledom celokupnog priloženog materijala. Kreiranjem ovakvog „ličnog brenda“ za vaše dokumente, regruteru će već na prvi pogled biti jasno vaše izuzetno interesovanje za određenu poziciju, čak i pre čitanja vaše prijave. Ovo su samo neki od razloga zašto je kreiranje propratnog pisma koje ćete priložiti uz CV jedan od najefikasnijih načina da obezbedite bolje šanse i postignete uspeh u procesu zapošljavanja!

Kako da kreirate odličan format propratnog pisma

Kada ste već posvetili vreme pisanju lepog i ubedljivog propratnog pisma, sledeći izazov može biti pronalaženje odgovarajućeg formata. Međutim, to ne mora da predstavlja nepremostivu prepreku! Izvrstan format propratnog pisma sastoji se od jednostavnih elemenata, a svi ti elementi obuhvaćeni su našim šablonima za propratna pisma.

Prvo, treba da održite ravnotežu između praznog prostora i teksta na papiru kako biste izbegli pojavu vizuelnog zamora i omogućili regruteru neometano čitanje vašeg propratnog pisma do kraja. Takođe, preporučuje se upotreba ograničenog broja fontova kako bi propratno pismo zadržalo dosledan format i izgled od početka do kraja. Konačno, jednako važan element je zaglavlje koje privlači pažnju čitaoca već na prvi pogled. Gde god je moguće, pokušajte da uskladitr izgled zaglavlja vašeg propratnog pisma sa onim koje ste koristili u CV-ju, čime stvarate profesionalan imidž svih dokumenata u vašoj prijavi za posao.

Lakše je postići odličan format propratnog pisma kada ste imate prednost. Naši šabloni propratnih pisama su dizajnirani da otklone stres pri formatiranju, što vam omogućava da se fokusirate na pisanje teksta koji naglašava vaše veštine i prednosti u odnosu na druge kandidate. Svaki šablon je prilagodljiv i može se lako izmeniti kako biste kreirali svoj jedinstveni stil koji odražava vašu ličnost. Možete biti mirni jer vam je, zahvaljujući nama, odličan format propratnog pisma na dohvat ruke. A najbolje od svega je što možete da ga koristite potpuno besplatno.

Šablon pisma za prijavu na konkurs za posao

Ako vam je potreban odličan šablon pisma za prijavu na konkurs za posao, imamo pravo rešenje! Pismo za prijavu na konkurs za posao šalje se zajedno sa vašim CV-jem kako biste detaljno obrazložili svoje razloge za prijavu, kao i veštine i iskustva kojima biste obogatili svoju ulogu na tom radnom mestu. S obzirom na značaj koji se pridaje ovom dokumentu, ne smete dozvoliti da formatiranje pisma izgleda neozbiljno. Zato je naša kolekcija pisama za prijavu na konkurs za posao jednostavna za korišćenje, profesionalna i atraktivna. Dok se vi fokusirate na pisanje, mi ćemo se pobrinuti za sve ostalo.

Besplatan šablon propratnog pisma u Word/PDF formatu

Mi koji smo zaposleni u kompaniji CVapp.rs dobro znamo da izuzetno propratno pismo može da bude ključni faktor koji će vam pomoći da se istaknete prilikom konkurisanja za sledeći posao. Zato smo vam omogućili besplatno preuzimanje svih naših šablona propratnih pisama u Word ili PDF formatu. Bez obzira na zahteve vašeg potencijalnog poslodavca, nudimo raznovrsne moderne i funkcionalne šablone propratnih pisama u najčešće korišćenim formatima. Na taj način, svako može da pronađe šablon koji najbolje odgovara njegovim potrebama.

Preuzimanje Word datoteka je korisno kada planirate da vršite izmene u šablonu CV-ja dok niste na mreži. Međutim, u suprotnom, preporučujemo PDF kao najbolji format datoteke, jer garantuje da će raspored koji ste dizajnirali biti identičan onome koji će se naći na stolu menadžera nadležnog za zapošljavanje. PDF datoteke su najdoslednije u očuvanju rasporeda i dizajna, što znači da će izgledati potpuno isto na svakom računaru i u svakom softveru. Bez obzira na format koji odaberete, naši besplatni šabloni propratnih pisama za Word ili PDF su osmišljeni da naglase vaše jedinstvene kvalifikacije. 

Moderni šabloni za propratna pisma

Moderan šablon za propratno pismo ima ključnu ulogu za poslove u oblastima marketinga, komunikacija, dizajna i tehnologije. Naša kolekcija se odlikuje smelim linijama, energičnim bojama i fontovima koji odišu dinamikom i pozitivnošću. Ako su inovativnost i snalažljivost vaše ključne karakteristike, moderan šablon propratnog pisma je pravi izbor za vas.

Moderan šablon CV-ja takođe je odličan način da se izdvojite iz mase. Ovi šabloni sadrže upadljive boje i dovoljno avangardnosti da jasno poruče da ste vi kandidat koji se razlikuje. U situacijama u kojima je važno da prikažete inovativan pristup, definišite svoj identitet pomoću modernog šablona propratnog pisma.

Profesionalni šabloni za propratna pisma

Profesionalni šabloni su klasika koja nikada ne izlazi iz mode. Pored toga što nude uglađeni imidž, ne deluju dosadno. Ova kolekcija nudi oštre linije, odličnu organizacionu strukturu i neutralnu paletu boja i omogućava vam da ispunite očekivanja menadžera nadležnog za zapošljavanje, a istovremeno svojoj prijavi za posao date lični pečat. 

Profesionalni šabloni često predstavljaju najbolji izbor za poslove u oblastima medicine, pravosuđa, prosvete, poslovanja i menadžmenta. Ovi šabloni stavljaju naglasak na vaša dostignuća i veštine, čime privlače pažnju menadžera nadležnih za zapošljavanje i motivišu ih da pažljivo pročitaju vaše propratno pismo od početka do kraja. Ako želite da impresionirate poslodavca svojom stručnošću, profesionalni šablon propratnog pisma je pravi izbor za vas.

Jednostavni šabloni za propratna pisma

Jednostavni šabloni predstavljaju svojevrsno „tajno oružje“ u našoj kolekciji šablona. Oni su dovoljno svestrani da mogu da se primene za razna zanimanja, radna mesta i nivoe radnog iskustva, a pritom ostavljaju prvorazredan utisak elegancije u čistom formatu. Jednostavni šabloni usmeravaju pažnju menadžera nadležnog za zapošljavanje na ono što imate da ispričate o sebi, tako da ostavljate odličan prvi utisak već prvom rečenicom.

Jednostavne šablone propratnih pisama preporučujemo trgovcima, studentima i osobama koje tek započinju svoju karijeru. Ovi šabloni vam pomažu da menadžerima nadležnim za zapošljavanje predstavite vašu radnu etiku i profesionalizam, a da im pri tome ne odvraćate pažnju od onoga što imate da kažete o sebi. Lako možete da ih prilagodite prema vašim željama i potrebama, čime zadržavate potpunu kontrolu.

Kreativni šabloni za propratna pisma

Kreativni šabloni su pravi izbor kada vam je potreban smeo pristup. Ova kolekcija sadrži neke od naših najazabavnijih i najinteresantnijih dizajna, sa uzbudljivim pozadinama, šarenim zaglavljima i isticanjem vašeg imena i kontakt informacija.

Kreativni šabloni su odličan izbor za one koji rade u oblastima poput umetnosti, fotografije, dizajna ili muzike. Oni vam omogućavaju da iskažete svoj lični stil i da privučete pažnju menadžera nadležnog za zapošljavanje čak i pre nego što počne da čita prvi pasus. Još jedna prednost kreativnih šablona za propratna pisma je to što ih možete uskladiti sa duhom kompanije u kojoj želite da se zaposlite, tako da možete biti sigurni da ćete ostaviti dobar prvi utisak.

Napravite svoje propratno pismo za nekoliko minuta
Napravite svoje propratno pismo za nekoliko minuta
Istaknite se iz gomile i brže dođite do posla pomoču naše kolekcije besplatnih šablona za propratna pisma koji su stručno dizajnirani sa ciljem da vam omoguće da se domognete savršenog ranog mesta.
Napravite propratno pismo
Napravite svoje propratno pismo za nekoliko minuta
Napravite svoje propratno pismo za nekoliko minuta
Istaknite se iz gomile i brže dođite do posla pomoču naše kolekcije besplatnih šablona za propratna pisma koji su stručno dizajnirani sa ciljem da vam omoguće da se domognete savršenog ranog mesta.
Napravite propratno pismo
Popularni primeri propratnih pisama
Pogledajte naše besplatne primere propratnih pisama da biste dobili inspiraciju. Iskoristite ove primere i naš kreator propratnog pisma kako biste za svega nekoliko minuta napravili prelepo propratno pismo. Naš novi i unapređeni kreator provešće vas kroz ceo proces od početka do kraja.

Isprobajte odmah naš profesionalni kreator CV-ja!

Uštedite vreme pravljenjem CV-ja u 3 koraka u našem kreatoru CV-ja. Ne morate više da se borite sa nedostakom inspiracije ili problemima sa formatiranjem u Wordu. Brzo napravite CV u koji će se poslodavci zaljubiti na prvi pogled.
Ovaj vebsajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva i obavljanje analitike i marketinga. Korišćenjem našeg vebsajta, saglasni ste sa svim kolačićima u skladu sa našim Politika količića i Politika privatnosti.
Prihvatite kolačiće