1. Primeri CV-jeva
 2. Medicinska sestra
Napisao/Napisala Ivan Shovkoplias:Ivan Shovkoplias:

Medicinska sestra CV primer i vodič za pisanje

U praksi proveren CV primer za određeni posao + vodič za pisanje koji će vam pomoći da nađete svoj sledeći posao tokom 2024. godine. Za brži početak, možete da uredite ovaj Medicinska sestra CV kako biste lako napravili savršeni CV za samo nekoliko minuta. Samo unesite vaše podatke, preuzmite vaš novi CV i konkurišite za neki posao već danas!
4.9
Prosečna ocena
28 ljudi su ga već ocenili
Medicinska sestra CV primer i vodič za pisanje
Uredite ovaj CV

Primer rezimea CV-ja za medicinske sestre: Profesionalnost i saosećanje

Rezime CV-ja za medicinske sestre treba da istakne vaše najbitnije profesionalne kvalifikacije. Međutim, medicinska sestra se takođe svrstava među zanimanja koja su najviše usmerena na ljude, stoga se pobrinite da vaš rezime CV-ja odiše toplinom i emocijama.

Postoje dva podjednako važna faktora prilikom pisanja efektivnog rezimea CV-ja za medicinske sestre. Prvi faktor se odnosi na percepciju sadržaja: rezime CV-ja je vaše prvo lično predstavljanje čitaocu, a ne automatskom filteru. Ovde treba da se predstavite kao brižna i srdačna medicinska sestra, a ne kao hladna i distancirana osoba.

Drugi faktor se odnosi na algoritam sistema za praćenje kandidata (ATS, eng. applicant tracking system) koji se koristi za ocenjivanje vašeg CV-ja na osnovu ključnih reči. Neće svaka bolnica koristiti filtere za ocenjivanje, ali je bolje biti siguran i ne rizikovati da vaš CV bude odbačen iz čisto tehničkih razloga.

Dakle, kako možete da znate koje ključne reči i profesionalni podaci su najvažniji? Pažljivo analizirajte opis posla medicinske sestre u oglasu za posao. Često ćete primetiti da se određene osobine, ideje ili tehnički zahtevi pominju više puta, ponekad drugačije formulisani. To bi trebalo da vam bude signal da ih poslodavac vrednuje više u odnosu na druge zahteve.

Poslednji, ali svakako ne manje važan, je ljudski element koji treba da bude prisutan u rezimeu vašeg CV-ja. Medicinske sestre su srce i duša mnogih bolnica. Mnoge zdravstvene ustanove se oslanjaju na medicinske sestre ne samo zbog obavljanja medicinskih dužnosti, već i zbog pružanja emocionalne podrške pacijentima i stvaranja tople, brižne atmosfere. Dakle, to je upravo slika koju kao medicinska sestra treba da predstavite u vašem CV-ju, pored vaših impresivnih formalnih kvalifikacija. 

Koristite energičan i pozitivan jezik i glagole radnje koji opisuju vaš profesionalni profil i istoriju rada. 

Primer prilagodljivog rezimea CV-ja

Ja sam saosećajna i posvećena medicinska sestra sa licencom za rad i trogodišnjim iskustvom u zdravstvu. Nedavno sam stekla diplomu medicinske škole i želim da koristim svoje napredne veštine i znanja da bih pomogla vašoj bolnici kao medicinska sestra. Posedujem visokocenjene veštine pružanja optimalne nege pacijenatima i sprovodim sve protokole lečenja posvećeno i precizno. Fokusiram se na pronalaženje rešenja i saradnju, visoko sam kvalifikovana za upravljanje negom pacijenata.

Kopirano!

Primer radnog iskustva: Raznovrsno iskustvo

Medicinska sestra je jedna od najraznovrsnijih profesija u pogledu radnog iskustva i godina. Dok prethodna radna mesta uvek imaju prednost u odeljku o radnom iskustvu vašeg CV-ja, takođe možete uvek da istaknete svoje raznovrsno životno i radno iskustvo.

Imamo mnoštvo dobrih vesti za svakoga ko želi da radi kao medicinska sestra. Na primer, vrhunske bolnice rado zapošljavaju sertifikovane medicinske sestre čak i ako nisu u dvadesetim godinama i nisu skoro završile medicinsku školu. Zapravo, sve češće su kandidati za posao medicinske sestre stariji od 40 godina, prelaze iz drugih karijera i imaju bogato životno iskustvo. 

Takođe, imajte na umu da postoje razlike između zdravstvenih ustanova koje se nalaze na različitim lokacijama. Dodajte korisne podatke o prethodnim radnim mestima u svoj CV da biste pružili detaljnije objašnjenje. Evo nekoliko primera:

 • Vrsta ustanove: bolnica za rehabilitaciju, ustanova za akutnu negu, ustanova za dugoročnu negu, nastavna bolnica, itd. Ako je primenjivo, navedite nivo centra za traumatologiju (od 1 do 5).
 • Vrsta bolničkog odeljenja (jedinica intenzivne nege, odeljenje opšte medicine, hitna pomoć i tako dalje) i sve pojedinosti kao što je rad u slučaju prevelikog broja pacijenata.
 • Broj kreveta (odnosi se na prostorije u kojima se nalaze i pojedinačne krevete) i sve drugo što može pokazati obim vaših odgovornosti.

Navedite inicijative za koje ste bili odgovorni, dostignuća, timski rad i merljive rezultate. Na primer, da li ste pomogli u razvoju novih politika ili procedura? Da li ste dobili povoljne ocene pacijenata?

Medicinske sestre koje su tek završile školu i imaju malo radnog iskustva ili ga nemaju uopšte treba da navedu stažiranje. Ovde takođe treba navesti i relevantna ranija zaposlenja u drugim delatnostima.

Primer prilagodljivog radnog iskustva u CV-ju

Pomoćnik medicinske sestre u Kliničkom centru, Niš 
Oktobar 2015 - Jul 2017 

 • Sarađivala sam sa interdisciplinarnim timom da bih pružila optimalnu negu pacijentima i ulagala sam najveće napore.
 • Pomagala sam pacijentima pri prijemu i otpuštanju.
 • Pomagala sam medicinskim sestrama i lekarima prilikom sprovođenja svih tretmana i svakodnevnih protokola.

 

Honorarna medicinska sestra u Univerzitetskom kliničkom centru Srbije, Beograd 
Septembar 2013 - Septembar 2015 

 • Brinula sam o pacijentima tokom perioda velikog opterećenja Kliničkog centra kada je bilo potrebno dodatno osoblje.
 • Pomagala sam bolničkom osoblju i drugim medicinskim sestrama u obavljanju svakodnevnih zadataka u skladu sa planovima nege pacijenata i zahtevima lekara.
 • Pomagala sam u izvršenju dužnosti u urgentnim, rehabilitacionim i hiruškim jedinicama.
 • Obezbeđivala sam odgovarajući nivo nege u skladu sa dobrom reputacijom Kliničkog centra.

 

Medicinska sestra na stručnoj praksi tokom školovanja u Univerzitetskom kliničkom centru, Kragujevac 
Avgust 2012 - Avgust 2013 

 • Pomagala sam u prikupljanju ličnih podataka pacijenata i blagovremeno i efikasno pripremala papirologiju.
 • Bila sam zadužena da održavam prijemno odeljenje urednim i funkcionalnim, kao što dolikuje instituciji koja pruža visokokvalitetnu negu.
 • Obezbeđivala sam brze procene i pomogala u određivanju odgovarajućeg lečenja za pacijente kojima je potrebna ozbiljna nega.
Kopirano!

Primer obrazovanja u CV-ju za medicinske sestre

Formalne akademske kvalifikacije nisu od presudne važnosti kod nekih poslova, ali to nije slučaj kada su u pitanju medicinske i druge zdravstvene profesije. Visokokvalitetna obuka nije samo ključni zahtev za medicinske sestre, već može uticati i na vaš CV. Ako se prijavljujete za posao medicinske sestre, odeljak o obrazovanju ima viši prioritet nego što je to uobičajeno u CV-ju za medicinske sestre. 

Američki centar za akreditaciju medicinskih sestara (ANCC) je razvio preporuke u vezi sa redosledom vaših formalnih kvalifikacija i gde se one nalaze u odnosu na druge odeljke.

 • Ako ste iskusna medicinska sestra, odeljak o obrazovanju može se nalaziti iznad ili ispod odeljka o radnom iskustvu. Ovo može biti prema vašem nahođenju ili prema lokalnim standardima ili željama poslodavca.
 • Ako ste tek završili medicinsku školu i nemate radno iskustvo, prvo postavite odeljak o obrazovanju, odmah ispod rezimea.

Gde se navode informacije i u kom redosledu? Američki centar za akreditaciju medicinskih sestara preporučuje sledeći redosled za navođenje kvalifikacija u CV-ju za medicinske sestre:

 • Najviša stečena diploma — u odeljku o obrazovanju.
 • Licence — u rezimeu i/ili odeljku o obrazovanju. Za veći broj licenci možete kreirati prilagođeni odeljak „Licence“ ispod postojećeg odeljka.
 • Državno rangiranje ili kvalifikacije (kao što su medicinska sestra, strukovna medicinska sestra itd.) — opet, navedite ih u rezimeu i/ili odeljku o obrazovanju.
 • Nacionalni sertifikati — navedite ih u odeljku o obrazovanju ili napravite poseban odeljak za njih.
 • Nagrade i priznanja (od škola, stručnih organizacija, sa prethodnih poslova itd.) — navedite ih kao što je objašnjeno iznad.
 • Ostali sertifikati (nije obavezno, SAMO ako prostor to dozvoljava) —  navedite ih u odeljku o obrazovanju ili kreirajte prilagođeni odeljak.

Naš kreator CV-ja zaista pojednostavljuje ceo ovaj postupak. Veoma je fleksibilan i omogućava lako prilagođavanje ili dodavanje kategorija u uzorku šablona. Možete da premeštate odeljke nagore i nadole, lako popunite polja onako kako želite ili kreirate prilagođene odeljke „Licence“ i „Sertifikati“.

Primer prilagodljivog odeljka o obrazovanju

Medicinska sestra – tehničar, Medicinska škola „Dr Milenko Hadžić“, Niš 
Januar 2009 - Avgust 2013 

 • Stekla sam diplomu sa visokom prosečnom ocenom.
 • Član Udruženja medicinskih sestara.


Diplomirani biolog, Prirodno-matematički fakultet, Niš 
Avgust 2007 - Maj 2011 

 • Diplomirala sam sa prosečnom ocenom 9.
Kopirano!

Primerak odeljka o veštinama: Neophodne i cenjene

Posao medicinske sestre predstavlja spoj praktičnog znanja, tehnologije i nežne komunikacije sa ljudima. Posao medicinske sestre je raznovrstan, a isto važi za odeljak o vašim veštinama. Važno je da posvetite podjednaku pažnju vašim „mekim“ i „tvrdim“ veštinama.

„Tvrde“ veštine vam omogućavaju da budete svakodnevno produktivni kao medicinska sestra i da budete sposobni da rešite većinu kliničkih i administrativnih problema. Konkretno, ove veštine zavise od vašeg prethodnog obrazovanja i iskustva na poslu medicinske sestre. 

Obratite posebnu pažnju na veštine medicinske sestre navedene u opisu posla i tekstu oglasa. Korišćenje iste terminologije ne samo da obezbeđuje prolazak kroz automatski sistem za praćenje kandidata, već takođe pokazuje regruteru da ste pažljiva medicinska sestra koja obraća pažnju na detalje.

„Meke“ veštine su apstraktnije osobine, usmerene na ljude, koje posedujete kao medicinska sestra. One odražavaju vašu sposobnost da pozitivno komunicirate sa pacijentima, razumete ljude oko vas, osećate suptilne emocionalne promene ili jednostavno budete ljubazna, topla osoba. 

Primer prilagodljivog odeljka o veštinama
 • Zastupanje pacijenata
 • Odlična međuljudska komunikacija
 • Timski rad
 • Iskustvo u urgentnom centru i hitnoj pomoći
 • Poznavanje medicinske terminologije i procedura
Kopirano!
Sastavite svoj CV za 15 minuta
Sastavite svoj CV za 15 minuta
Iskoristite profesionalne i u praksi proverene šablone koji strogo prate pravila pisanja CV-ja na koje poslodavci najviše obraćaju pažnju.
Kreiraj moj CV
4.9
Uredite ovaj CV
Podelite ovaj članak

Prelepi šabloni za CV spremni za upotrebu

Oduševite poslodavce i regrutere korišćenjem jednog od naših 18 elegantnih i profesionalno dizajniranih šablona CV-jeva.
4.5 od 5
na osnovu 212 recenzija na Trustpilot
Koristi ovaj šablonStokholm resume template
Stokholm
8.600.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonNjujork resume template
Njujork
4.000.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonBeč resume template
Beč
2.200.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonSidnej resume template
Sidnej
1.900.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonLondon resume template
London
3.700.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonDablin resume template
Dablin
3.900.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonMoskva resume template
Moskva
730.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonAmsterdam resume template
Amsterdam
1.700.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonMadrid resume template
Madrid
1.500.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonSantijago resume template
Santijago
1.300.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonSingapur resume template
Singapur
720.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonOslo resume template
Oslo
580.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonKejptaun resume template
Kejptaun
57.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonPariz resume template
Pariz
550.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonBerlin resume template
Berlin
1.500.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonŽeneva resume template
Ženeva
33.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonVankuver resume template
Vankuver
510.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonTokio resume template
Tokio
350.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonMilano resume template
Milano
930.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonLisabon resume template
Lisabon
230.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonBarselona resume template
Barselona
490.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonKopenhagen resume template
Kopenhagen
100.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonČikago resume template
Čikago
150.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonRio resume template
Rio
200.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonRim resume template
Rim
200.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonBoston resume template
Boston
120.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonkratka Rirekisho biografija resume template
kratka Rirekisho biografija
51.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.300+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonAtina resume template
Atina
110.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonBrisel resume template
Brisel
68.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonPrag resume template
Prag
18.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonŠangaj resume template
Šangaj
29.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonToronto resume template
Toronto
1.900.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Ovaj vebsajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva i obavljanje analitike i marketinga. Korišćenjem našeg vebsajta, saglasni ste sa svim kolačićima u skladu sa našim Politika količića i Politika privatnosti.
Prihvatite kolačiće