1. Primeri CV-jeva
 2. Doktor
Napisao/Napisala Edward Cooke (alias):Edward Cooke (alias):

Doktor CV primer i vodič za pisanje

U praksi proveren CV primer za određeni posao + vodič za pisanje koji će vam pomoći da nađete svoj sledeći posao tokom 2024. godine. Za brži početak, možete da uredite ovaj Doktor CV kako biste lako napravili savršeni CV za samo nekoliko minuta. Samo unesite vaše podatke, preuzmite vaš novi CV i konkurišite za neki posao već danas!
4.2
Prosečna ocena
33 ljudi su ga već ocenili
Doktor CV primer i vodič za pisanje
Uredite ovaj CV

Zaglavlje CV-ja: Istaknite se

Izrazito prijatno zaglavlje na prvi pogled izdvaja vaš CV od ostalih. Jasno isticanje vašeg imena, zanimanja i kontakt informacija takođe olakšava regruterima da vas ponovo kontaktiraju kada prilike postanu ozbiljnije.

Takođe, nećete zažaliti zbog malo dodatnog truda koji je potreban da se napravi vizuelno usklađen par dokumenata za prijavu, koji izgledaju privlačno za čitanje. Primena istih elemenata dizajna na propratno pismo i CV prvo će biti primetna u zaglavljima.

Primer rezimea CV-ja za doktore: Samopromocija sa ukusom

Rezime CV-ja, poznat i kao profil ili lična izjava, najbolja je šansa da svojim rečima dokažete da ste izvanredan kandidat. To je ono što će poslodavci prvo videti u vašem CV-ju - sažeti pregled vas kao kandidata, vaših profesionalnih sposobnosti i vaših profesionalnih interesovanja. Tu možete opisati svoje najbolje kvalitete i izneti svoje najuverljivije argumente za to da vi treba da popunite ovu poziciju. 

Ako ovo ne shvatite kako treba, menadžeri koji su zaduženi za zapošljavanje mogu brzo izgubiti interesovanje i prestati da čitaju. Istraživanja o praćenju pogleda pri čitanju su pokazala da menadžeri koji zapošljavaju troše u proseku šest do osam sekundi gledajući jedan CV kada odlučuju da li da nastave da čitaju, i počinju od vrha. 

Započnite sa svojim prednostima, kontrolišite narativ i ne dajte svojoj publici razloga da stane. Ovo nije mesto gde treba da budete previše skromni. Ako vi ne ističete svoje kvalifikacije za posao, niko drugi neće. Budite samouvereni i asertivni, ali tako da ne zvučite arogantno. 

Profil je takođe mesto gde možete odlučiti da konkretno navedete kakvu vrstu posla tražite. Ako želite da pređete iz bolnice u privatnu ordinaciju ili obrnuto, ili tražite promenu u svojoj specijalizaciji ili dosadašnjem opsegu odgovornosti, ovo je mesto gde ćete to da kažete.

Primer prilagodljivog rezimea

Ja sam posvećen lekar s obimnim iskustvom u internoj medicini u bolničkom okruženju. Vešta sam u preciznoj dijagnostici i izradi strategije za najefikasniji plan lečenja pacijenata. Posedujem empatičan i profesionalan pristup, posvećen pružanju najbolje moguće nege pacijentima. Imam iskustva u savetovanju pacijenata o preventivnoj nezi i pozitivnim promenama u načinu života. Ja sam snažan lider koji dobro radi pod pritiskom i u saradnji sa drugim medicinskim radnicima.

Kopirano!

Primer istorije zaposlenja: Vaše praktično iskustvo

Dinamičan jezik — prvenstveno jaki glagoli koji opisuju akciju — su obeležje impresivnog pregleda radnog iskustva. Koristite efektne glagole da biste istakli istoriju zaposlenja koja najbolje prikazuje vašu obučenost i iskustvo. 

Ono što odaberete da navedete u ovom odeljku CV-ja, kao stavke organizovane po sekcijama sa oznakom poslodavaca, prirodno će zavisiti od faze karijere u kojoj se nalazite. Bez obzira na to da li ste dugogodišnji lekar ili ste nedavno završili specijalizaciju ili postdiplomski saradnički staž, potreba da budete selektivni i dalje važi. Odlučujući faktor je uvek isti: navedite svoje radno iskustvo koje je najdirektnije relevantno za poziciju koju ciljate.

U svakom slučaju, istaknuti opisi koji su ovde navedeni treba da budu uokvireni kao dostignuća, a ne kao opšte obaveze na poslu. Izbegavajte da kažete za šta ste bili odgovorni i navedite šta ste zapravo uradili. Naglasite pozitivne i merljive rezultate gde god je to moguće, navodeći činjenice i brojke da biste istakli postignute ciljeve projekta, poboljšanja, izazove koje ste prevazišli itd.

Primer (prilagodite svom iskustvu)

Lekar u Domu zdravlja, Niš 
Maj 2013 - Septembar 2021 

 • Savetovala sam pacijente u vezi sa njihovim pitanjima i zdravstvenim problemima.
 • Vršila sam preciznu dijagnostiku i nudila pacijentima opcije za lečenje.
 • Razvijala sam odnose zasnovane na poverenju sa pacijentima i njihovim porodicama.
 • Vodila sam preciznu evidenciju o pacijentima, kao i pedantnu dokumentaciju.
 • Trudila sam se da ostanem u toku sa najnovijim i najboljim lekovima i praksama lečenja.
 • Kontinuirano sam radila na poboljšanju svog profesionalnog učinka.

 

Opšti internista u Domu zdravlja, Niš 
Septembar 2008 - April 2013 

 • Vodila sam lečenje odraslih i pedijatrijskih pacijenata.
 • Prepisivala sam lekove za tretiranje bolesti.
 • Precizno sam tumačila laboratorijske rezultate i na osnovu toga donosila odluke o lečenju.
 • Po potrebi sam upućivala pacijente kod specijalista.
 • Nastojala sam da pacijentima uvek pružim najviši nivo medicinske nege.
Kopirano!

Primer odeljka o obrazovanju u CV-ju doktora: Više od navođenja medicinske škole

Vaše obrazovanje je ključno za vašu potragu za poslom i morate ga predstaviti na način koji menadžeri koji zapošljavaju očekuju u ovom odeljku CV-ja. Možete postati milijarder u IT oblasti bez fakultetske diplome, ali ne možete postati lekar bez završene medicinske škole. Obrazovanje je ključna komponenta iskustva svakog lekara, kao i praktična obuka. 

Da biste postali lekar, potrebno je mnogo godina školovanja, a da još niste ni došli do konačnog cilja. Većina doktora zatim posveti godine stažiranju i specijalizaciji. 

Nasuprot tome, master studije obično zahtevaju dve godine postdiplomskih studija, diploma pravnog fakulteta obično traje četiri, a za doktorat je obično potrebno bar još dve godine. Ništa od ovoga ne zahteva postdoktorski praktični rad, kao što je neretko slučaj u medicini. Doktori su doktori sa razlogom. Takođe, od lekara se zahteva da imaju licencu, sa zahtevima koji se razlikuju u zavisnosti od zemlje u kojoj želite da radite. Lekari često moraju da polože standardizovani ispit za licencu, a pored toga mnogima traže sertifikaciju od strane lekarske komore. U većini slučajeva, licenciranje i sertifikacija treba da budu pomenuti u vašem CV-ju, a kreator CVapp.rs može vam pomoći da odredite gde.

Ako su stavke u vašoj istoriji poslova oskudne, nije loša ideja da pronađete materijal u istoriji obrazovanja. Ne želite da pošaljete CV od tri stranice, ali CV od pola stranice može biti još gori. 

Da li ste imali neku praksu dok ste bili na medicinskom fakultetu? Završili ste fakultet sa impresivnom prosečnom ocenom? Volontirali u bolnicama ili klinikama? Bilo šta od ovoga bi moglo poslužiti kao stavka koja vam pomaže da povećate šanse da se domognete pozicije koju želite.

Obično se u odeljku za obrazovanje takođe navode nagrade, počasti ili posebna priznanja. Ako je ta lista relativno duga, možete napraviti poseban pododeljak sa naslovom „Počasti“.

Primer prilagodljivog odeljka o obrazovanju

Master iz javnog zdravlja , Medicinski fakultet, Niš 
Avgust 2005 - Maj 2006 


Doktor medicine, Medicinski fakultet, Niš 
Septembar 2000 - Februar 2006 

 • Diplomirala sa prosečnom ocenom 9,9
Kopirano!

Primer odeljka CV-ja o veštinama: Kako se ističete?

U većem broju kandidata za posao sa istim kvalifikacijama, šta vas čini boljim? Intrigantan rezime CV-ja i impresivni odeljci o zaposlenju i obrazovanju predstavljaju odličan početak. Međutim, šta ako je drugi kandidat jednako kvalifikovan kada je reč o tim istim stavkama?

Odeljci sa rezimeom i veštinama su kao držači za knjige za vaš CV koji vam omogućavaju da se malo pohvalite i naglasite ono u čemu ste dobri. Da li imate izuzetnu medicinsku ekspertizu u nekoj specijalizovanoj oblasti? Da li govorite neki strani jezik koji bi vam omogućio da komunicirate sa pacijentima koji ne govore vaš maternji jezik? Da li ste izvanredan komunikator koji može pomoći pacijentima da razumeju svoje medicinske probleme, pri čemu i efikasno komunicira sa kolegama? Bilo šta od ovoga bi vam moglo dati prednost - opet, u zavisnosti od relevantnosti za zahteve posla za koji se prijavljujete.

Primer prilagodljivog odeljka o veštinama
 • Dobra komunikacija
 • Najbolje medicinske prakse
 • Preventivna nega
 • Garancija kvaliteta
 • Dijagnostika i lečenje
Kopirano!
Sastavite svoj CV za 15 minuta
Sastavite svoj CV za 15 minuta
Iskoristite profesionalne i u praksi proverene šablone koji strogo prate pravila pisanja CV-ja na koje poslodavci najviše obraćaju pažnju.
Kreiraj moj CV
4.2
Uredite ovaj CV
Podelite ovaj članak

Prelepi šabloni za CV spremni za upotrebu

Oduševite poslodavce i regrutere korišćenjem jednog od naših 18 elegantnih i profesionalno dizajniranih šablona CV-jeva.
4.5 od 5
na osnovu 212 recenzija na Trustpilot
Koristi ovaj šablonStokholm resume template
Stokholm
8.600.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonNjujork resume template
Njujork
4.000.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonBeč resume template
Beč
2.200.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonSidnej resume template
Sidnej
1.900.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonLondon resume template
London
3.700.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonDablin resume template
Dablin
3.900.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonMoskva resume template
Moskva
730.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonAmsterdam resume template
Amsterdam
1.700.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonMadrid resume template
Madrid
1.500.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonSantijago resume template
Santijago
1.300.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonSingapur resume template
Singapur
720.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonOslo resume template
Oslo
580.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonKejptaun resume template
Kejptaun
57.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonPariz resume template
Pariz
550.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonBerlin resume template
Berlin
1.500.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonŽeneva resume template
Ženeva
33.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonVankuver resume template
Vankuver
510.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonTokio resume template
Tokio
350.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonMilano resume template
Milano
930.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonLisabon resume template
Lisabon
230.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonBarselona resume template
Barselona
490.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonKopenhagen resume template
Kopenhagen
100.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonČikago resume template
Čikago
150.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonRio resume template
Rio
200.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonRim resume template
Rim
200.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonBoston resume template
Boston
120.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonkratka Rirekisho biografija resume template
kratka Rirekisho biografija
51.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.300+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonAtina resume template
Atina
110.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonBrisel resume template
Brisel
68.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonPrag resume template
Prag
18.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonŠangaj resume template
Šangaj
29.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonToronto resume template
Toronto
1.900.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Ovaj vebsajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva i obavljanje analitike i marketinga. Korišćenjem našeg vebsajta, saglasni ste sa svim kolačićima u skladu sa našim Politika količića i Politika privatnosti.
Prihvatite kolačiće