Menadžer CV primer i vodič za pisanje

Kao što je posao menadžera ključan za razvoj svake kompanije, odličan CV menadžera je njegova lična karta u razvoju njegove menadžerske karijere. Ovaj priručnik za pisanje CV-ja menadžera, zajedno sa našom kolekcijom primera i šablona CV-jeva, pružiće vam pravi okvir za prikazivanje svojih menadžerskih veština i iskustava.
Uredite ovaj CV

Posao menadžera je ključan za uspeh i rast kompanije, a vaš CV za posao menadžera će vam pomoći da na najlakši način stignete do te pozicije, u kojoj ćete moći da pokažete svoj talenat i sposobnosti u punom svetlu.

Zahvaljujući platformi cvapp.rs, naučićete kako da na najbolji način prikažete svoja znanja i veštine. Naši vodiči i primeri CV-jeva pokazaće vam kako da se predstavite, a naš kreator CV-ja će vam pomoći da očas posla sastavite CV vredan pažnje.

Kako napisati CV za posao menadžera

Prvi korak u pisanju CV-ja za menadžera je upoznavanje sa neophodnim odeljcima CV-ja. Vaš menadžerski CV treba da sadrži sledeće elemente:

CV menadžera je njegova profesionalna lična karta koja treba da prikaže sledeće:

  1. Istaknite konkretne uspehe u svojoj menadžerskoj karijeri. Skoncentrišite se na zadatke koje ste obavljali, kao što je na primer unapređenje poslovnih procesa ili osiguranje kvaliteta, i opišite svoj stil upravljanja i vođenja drugih u njihovom profesionalnom razvoju i postizanju zajedničkih ciljeva.
  2. Prilagodite svoj CV prilikom pisanja svake prijave za posao. Saznajte koje su ključne odgovornosti i zahtevi potencijalnog poslodavca od budućeg menadžera i navedite svoje iskustvo i rezultate u tom pogledu.
  3. Adekvatan šablon je ključan. Za posao menadžera preporučujemo naše jednostavne šablone, zahvaljujući kojima će vaše iskustvo i veštine zablistati bez napadnih boja ili elemenata dizajna.
Savet stručnjaka

Optimizacija za elektronski sistem za praćenje kandidata

Na početku, vaš zadatak jeste i taj da „impresionirate“ elektronski sistem za praćenje kandidata menadžerskim kvalifikacijama koje kompanija zapravo traži.

Pronađite ključne reči u oglasu za posao menadžera za koji se prijavljujete i uključite ih u svoj CV. To često mogu biti:

  • Vođenje timova i projekata
  • Komunikacione i organizacione veštine
  • Planiranje i razvijanje strategija
  • Identifikovanje i rešavanje problema
  • Evaluacija i osiguranje kvaliteta

Izbor najboljeg formata CV-ja za menadžere 

Vaš cilj je da poslodavac lako pronađe informacije koje traži. Zato preporučujemo da se držite obrnutog hronološkog redosleda, jer ovaj format pokazuje napredovanje u karijeri i omogućava vam da izgradite priču o svom uspehu.

S druge strane, ako je putanja vaše menadžerske karijere bila više „krivudava“, možete razmisliti o hibridnom formatu, ili, ako ste radili u nekoj visoko tehničkoj oblasti, funkcionalni format CV-ja može biti najbolje rešenje.

Vaše najvažnije kontakt informacije treba da budu jasno i precizno prikazane u zaglavlju CV-ja. Na taj način ćete svom budućem poslodavcu pokazati da ste pedantni i profesionalni.

Pravilno formatirajte svoje podatke i unesite sve što je navedeno u nastavku:

  • Ime, prezime i zvanje: Uz svoje ime i prezime obavezno uključite i svoje zvanje.
  • Profesionalna adresa elektronske pošte: Koristite jednostavnu i profesionalnu adresu elektronske pošte, kao što je gocic_stefan@gmail.com.
  • Broj telefona: Navedite broj telefona preko kojeg uvek mogu da stupe u kontakt sa vama.
  • Lokacija: Navedite mesto u kojem živite, a korisno je i da naglasite ukoliko ste spremni da se preselite zbog posla.
  • LinkedIn: Dodajte link ka vašem profilu na poslovnoj mreži LinkedIn, ukoliko ga imate.

Nemojte navoditi suvišne detalje, kao što su datum rođenja, bračni status ili matični broj.

Ovo treba uraditi
  • Stefan Gocić
  • Menadžer
  • 0648046157
  • gocic_stefan@gmail.com
Ovo ne treba uraditi
  • Stefan Gole Gocic
  • Glavni šef
  • 0648046157
  • steff_go@gmail.com

Iskoristite sažetak na najbolji način 

Koji ste tip menadžera i kako se uklapate u radno okruženje? Sažetak vašeg CV-ja predstavlja priliku da se predstavite i u ove dve do četiri rečenice imate priliku da se izrazite i objasnite menadžerima zaduženim za zapošljavanje zašto ste vi pravi izbor za radno mesto menadžera. Sažetak CV-ja menadžera treba da istakne vaše iskustvo i profesionalne osobine.

Možda ste primetili da su menadžerima potrebne takozvane „meke“ veštine, odnosno veštine u komunikaciji sa ljudima, koje uključuju interakciju sa klijentima i saradnicima. Ovo je mesto gde ih treba istaći. Ne želite da zanemarite svoje tehničke veštine, ali o njima će biti više reči u odeljku o radnom iskustvu.

Pogledajte naš primer CV-ja za posao rukovodioca i na osnovu njega napišite sažetak koji odgovara vašem nivou znanja i iskustva.

U nastavku možete da pogledate prilagodljive primere sažetka CV-ja za poziciju menadžera:

Prilagodljivi primer sažetka CV-ja/profila za početni nivo karijere

Ambiciozan menadžer u potrazi za sticanjem dodatnog profesionalnog iskustva u vođenju timova. Spreman da uči i stekne praktične veštine pod nadzorom iskusnijih kolega. Posedujem dobro tehničko znanje i želju da se angažujem u svim aspektima upravljanja projektima. Motivisan sam da izgradim uspešnu karijeru u menadžmentu zahvaljujući posvećenom radu i kontinuiranom usavršavanju.

Prilagodljivi primer sažetka CV-ja/profila za srednji nivo karijere

Iskusan i samoinicijativan menadžer sa bogatim iskustvom u svojoj oblasti i izraženom strašću prema menadžmentu. Orijentisan sam na rezultate i imam dokazano iskustvo u saradnji sa članovima tima na postizanju ciljeva. Pored iskustva u oblastima maloprodaje i pripreme hrane, moje veštine obuhvataju efikasno upravljanje svim poslovnim operacijama.

Prilagodljivi primer sažetka CV-ja/profila za viši nivo karijere

Posvećen i iskusan menadžer sa decenijskim radnim iskustvom u upravljanju timovima i projektima. Izuzetno fokusiran i detaljan profesionalac koji pruža tačnu analizu, identifikuje i otklanja različite probleme koristeći napredne metode upravljanja. Posedujem obimno praktično iskustvo u menadžmentu, u skladu sa svim obaveznim poslovnim standardima. Odlične komunikacione veštine i sposobnost da odgovorim na sva pitanja i obezbedim besprekornu podršku klijentima.

Istaknite svoje menadžersko radno iskustvo: Postignite rezultate i u ovom projektu 

Odeljak o istoriji zaposlenja u vašem CV-ju za menadžere treba da objedini vaš profesionalni razvoj i znanje u fino uređenu priču koja će vas dovesti do razgovora za posao.

Pored pukog opisa posla, ovde pokažite svoje uspehe i postignuća. Poslodavci žele da znaju kako vodite timove, koje projekte ste realizovali, i koje specifično iskustvo posedujete koje će doneti vrednost kompaniji koju ciljate i njihovom poslovanju.

Budite što konkretniji. Ako možete, koristite konkretne podatke da ilustrujete svoj doprinos na trenutnom i svim prethodnim poslovima. Zato, umesto da samo napišete:

  • „Vodio sam timove različitih veličina.“
  • „Realizovao sam projekte različitih tipova.“

pokušajte da odgovorite na sledeća pitanja:

  • „Koje izazove sam prevazišao kada je reč o vođenju projekata?“
  • „Koje različite tipove projekata sam realizovao?“
  • „Da li sam i na koji način poboljšao zadovoljstvo klijenata ili efikasnost tima?“
  • „Koje tehničke i upravljačke veštine sam primenio?“

Odlične odgovore možete pronaći u nastavku, u našem primeru odeljka o radnom iskustvu u CV-ju menadžera. 

Prilagodljiv primer odeljka o radnom iskustvu u CV-ju

Generalni menadžer u H&M“, Novi Sad
Septembar 2014 - Septembar 2019

  • Rukovodio celokupnim timom kao uspešan lider, postižući uspešne prodajne rezultate.
  • Podsticao zaposlene da daju sve od sebe i značajno povećao produktivnost prodavnice.
  • Identifikovao i maksimizirao prodajne mogućnosti i povećao stope zadržavanja kupaca.
  • Realizovao aktivnosti vizuelnog merčendajzinga sa velikim uspehom i radio na promovisanju vizije kompanije.
  • Vodio proces zapošljavanja i obuke novih radnika.


Asistent menadžera prodavnice u „H&M“, Novi Sad
Septembar 2012 - Septembar 2014

  • Pružao pomoć generalnom menadžeru kroz obavljanje širokog spektra zadataka.
  • Doprineo aktivnostima vezanim za zapošljavanje i obuku novih radnika, uz praćenje produktivnosti trenutno zaposlenih radnika.
  • Radio na obezbeđivanju urednog i atraktivnog prodajnog okruženja i doprineo vizuelnoj prezentaciji artikala.
  • Vodio evidencije poslovanja i evidencije zaposlenih.
  • Pomagao u vođenju platnog spiska i vršio raspodelu zarade zaposlenima.


Prodajni saradnik u „M Nakit“, Inđija
Maj 2009 - Avgust 2012

  • Realizovao prodajne aktivnosti kao entuzijastičan i potkovan saradnik u ovom vrhunskom butiku nakita.
  • Pratio trenutno stanje zaliha i ponude.
  • Odgovarao na sva pitanja kupaca ljubazno i profesionalno.
  • Doprineo pružanju najboljeg iskustva pregledanja i kupovine za sve posetioce i kupce.

Kako napisati CV za posao menadžera ako nemate nikakvog iskustva

Pisanje CV-ja za posao menadžera bez prethodnog iskustva može biti izazovno, ali postoji nekoliko strategija koje možete primeniti:

Fokusirajte se na prenosive veštine. Razmislite o veštinama koje ste stekli u prethodnim poslovima, obrazovanju, ili kroz volonterske aktivnosti, kao što su: komunikacija, organizacija, vođenje tima ili projekta, rešavanje problema i donošenje odluka.

Ako imate obrazovanje koje je relevantno za menadžersku poziciju, istaknite to. Na primer, diplome iz oblasti poslovne administracije, menadžmenta ili srodnih oblasti. Takođe, ako ste bili uključeni u volonterski rad, studentske organizacije ili druge vanškolske aktivnosti gde ste imali priliku da vodite timove ili projekte, obavezno to navedite.

Iako se detalji vezani za ono što određeni menadžer radi mogu znatno razlikovati, osnovni skup veština upravljanja ljudima sadrži mnoge elemente koji se neće menjati, bez obzira na to u kojoj oblasti ili na kojoj menadžerskoj poziciji radite.

Trebalo bi da uključite primere i tzv. „tvrdih“ i „mekih“ veština. Odeljak o veštinama je savršen za nekoliko najvažnijih reči, pa pažljivo birajte koje veštine želite da istaknete.

Evo nekih veština koje možete uključiti u ovaj odeljak CV-ja:
  • Opšti menadžment
  • Veštine rešavanja problema
  • Strategije poslovnog razvoja
  • Veštine interpersonalne komunikacije
  • Veštine upravljanja vremenom
  • Multitasking
  • Obuka i razvoj
  • Delegiranje
  • Zapošljavanje
  • Upravljanje performansama
  • Optimizacija sistema
  • Budžetiranje
  • Osiguranje kvaliteta

Opišite konkretne primere ovih veština u svom CV-ju:

  1. Veštine rešavanja problema: Opišite kako ste rešili složene probleme u procesu proizvodnje, ili, na primer, uveli efikasne procese rešavanja pritužbi kupaca.
  2. Strategije poslovnog razvoja: Prikažite, recimo, realizovan proces planiranja i sprovođenja strategija za povećanje tržišnog udela.
  3. Veštine interpersonalne komunikacije: Odgovorite na pitanje kako postižete unapređenje timske komunikacije i saradnje ili efikasno komuniciranje sa ključnim zainteresovanim stranama.

Istaknite svoje obrazovanje i sertifikate koji su značajni za posao menadžera

Što se tiče obrazovanja i kvalifikacija, mnogi menadžeri poseduju univerzitetsku diplomu iz poslovne administracije ili menadžmenta. Pored toga, menadžment nije nešto što se improvizuje. Kada poslodavci traže da zaposle menadžera, želeće da vide i dokaze o kontinuiranom usavršavanju kroz kurseve obuke i lični razvoj. Pobrinite se da ovaj deo vašeg CV-ja bude što sadržajniji.

  • Univerzitetsko obrazovanje: Navedite najpre najviši nivo obrazovanja, ustanovu koju ste pohađali i vremenski period vezan za obrazovanje u njoj.
  • Obuke i sertifikati: Za menadžere, postoji nekoliko ključnih obuka i sertifikata koji mogu unaprediti njihove veštine i poboljšati njihove šanse za uspeh u različitim oblastima. Ukoliko ih posedujete, oni su vaš ključni adut. Tu spadaju: projektni menadžment („PMP“ sertifikat), finansijski menadžment („CMA“ ili „CFA“ sertifikat), sertifikati iz oblasti digitalnih veština i tehnologija (kao što je „ITIL“), zatim su tu specifični industrijski sertifikati (poput „Six Sigma“ ili „LEAN“), a sve je značajniji i tzv. „agilni menadžment“, sa sertifikatima „Certified Scrum Master“ ili „Agile Certified Practitioner“.
Prilagodljiv primer odeljka o obrazovanju i sertifikatima

Diploma srednje škole, Gimnazija „Jovan Jovanović Zmaj“, Novi Sad
Septembar 1997 - Jun 2001

Diplomirani menadžer, Fakultet za menadžment, Univerzitet Metropolitan, Beograd
Oktobar 2001 - Jun 2005

Odaberite pravi izgled i dizajn CV-ja za recepcionere

Ne postoje specifična pravila o tome koji format da odaberete, ali evo jednog osnovnog principa: pobrinite se da bude vizuelno čist, lako čitljiv i simetričan. I kada imate mnogo toga da kažete o svojim postignućima, ključni momenti vaše menadžerske karijere će biti izgubljeni ako je sve pretrpano.

Iako uvek možete sami da dizajnirate svoj CV, šabloni za CV mogu učiniti ovaj proces mnogo lakšim. Kolekcija šablona na cvapp.rs uključuje širok spektar atraktivnih primera, a na vama je da odaberete onaj koji vam se dopada!

Za menadžere koji posluju u različitim oblastima, šabloni za profesionalne, moderne, ali čak i kreativne CV-jeve mogu biti odličan izbor! 

Primer teksta CV-ja za recepcionere

Profil 

Iskusan i samoinicijativan menadžer sa bogatim iskustvom u svojoj oblasti i izraženom strašću prema menadžmentu. Orijentisan sam na rezultate i imam dokazano iskustvo u saradnji sa članovima tima na postizanju ciljeva. Pored iskustva u oblastima maloprodaje i pripreme hrane, moje veštine obuhvataju efikasno upravljanje svim poslovnim operacijama. 


Radno iskustvo

Generalni menadžer u H&M“, Novi Sad
Septembar 2014 - Septembar 2019

  • Rukovodio celokupnim timom kao uspešan lider, postižući uspešne prodajne rezultate.
  • Podsticao zaposlene da daju sve od sebe i značajno povećao produktivnost prodavnice.
  • Identifikovao i maksimizirao prodajne mogućnosti i povećao stope zadržavanja kupaca.
  • Realizovao aktivnosti vizuelnog merčendajzinga sa velikim uspehom i radio na promovisanju vizije kompanije.
  • Vodio proces zapošljavanja i obuke novih radnika.


Asistent menadžera prodavnice u „H&M“, Novi Sad
Septembar 2012 - Septembar 2014

  • Pružao pomoć generalnom menadžeru kroz obavljanje širokog spektra zadataka.
  • Doprineo aktivnostima vezanim za zapošljavanje i obuku novih radnika, uz praćenje produktivnosti trenutno zaposlenih radnika.
  • Radio na obezbeđivanju urednog i atraktivnog prodajnog okruženja i doprineo vizuelnoj prezentaciji artikala.
  • Vodio evidencije poslovanja i evidencije zaposlenih.
  • Pomagao u vođenju platnog spiska i vršio raspodelu zarade zaposlenima.


Prodajni saradnik u „M Nakit“, Inđija
Maj 2009 - Avgust 2012

  • Realizovao prodajne aktivnosti kao entuzijastičan i potkovan saradnik u ovom vrhunskom butiku nakita.
  • Pratio trenutno stanje zaliha i ponude.
  • Odgovarao na sva pitanja kupaca ljubazno i profesionalno.
  • Doprineo pružanju najboljeg iskustva pregledanja i kupovine za sve posetioce i kupce.


Veštine

  • Opšti menadžment
  • Veštine rešavanja problema
  • Strategije poslovnog razvoja
  • Veštine interpersonalne komunikacije
  • Veštine upravljanja vremenom
  • Multitasking
  • Obuka i razvoj
  • Delegiranje
  • Upravljanje performansama


Obrazovanje

Diploma srednje škole, Gimnazija „Jovan Jovanović Zmaj“, Novi Sad
Septembar 1997 - Jun 2001

Diplomirani menadžer, Fakultet za menadžment, Univerzitet Metropolitan, Beograd
Oktobar 2001 - Jun 2005

Ako je ovaj vodič za pisanje CV-ja za posao menadžera probudio u vama uzbuđenje zbog svih poslovnih mogućnosti koje su pred vama, iskoristite kreator CV-ja na veb-sajtu cvapp.rs koji će u samo nekoliko koraka pomoći da sve te mogućnosti pretvorite u realnost!

Sastavite svoj CV za 15 minuta
Iskoristite profesionalne i u praksi proverene šablone koji strogo prate pravila pisanja CV-ja na koje poslodavci najviše obraćaju pažnju.
Kreiraj moj CV