1. Primeri CV-jeva
 2. Građevinski inženjer
Napisao/Napisala Ivan Shovkoplias:Ivan Shovkoplias:

Građevinski inženjer CV primer i vodič za pisanje

U praksi proveren CV primer za određeni posao + vodič za pisanje koji će vam pomoći da nađete svoj sledeći posao tokom 2024. godine. Za brži početak, možete da uredite ovaj Građevinski inženjer CV kako biste lako napravili savršeni CV za samo nekoliko minuta. Samo unesite vaše podatke, preuzmite vaš novi CV i konkurišite za neki posao već danas!
4.5
Prosečna ocena
42 ljudi su ga već ocenili
Građevinski inženjer CV primer i vodič za pisanje
Uredite ovaj CV

Gde god postoje infrastrukturni i građevinski projekti, postoji potreba za vašim veštinama. Građevinski inženjeri su projektanti i nadzornici infrastrukturnih projekata.

Primer odeljka o veštinama: Navedite svoje talente

Kao građevinski inženjer, posedujete mnogo važnih tehničkih znanja, ali nemojte zanemariti svoje međuljudske veštine. Pre nego što počnete da sastavljate svoj CV, trebalo bi da pregledate svoje veštine. Jedan od načina da to uradite je da napravite glavnu listu koja uključuje sve sposobnosti koje posedujete, bez obzira na nivo vašeg znanja. Kasnije možete pregledati tu listu i odabrati samo najrelevantnije veštine za svoj CV.   

Savet stručnjaka

Organizujte svoju glavnu listu u kategorije kao što su tehničke veštine, dostignuća, interpersonalne veštine itd., da biste njima kasnije lakše upravljali. Možete širiti ovu listu kako vaša karijera raste.

Vaše sposobnosti se mogu podeliti u kategorije. Tzv. „tvrde veštine“ su tehničke, matematičke i inženjerske veštine koje su vam potrebne da biste obavljali svoj posao. „Meke veštine“ su one koje su vam potrebne za interakciju sa drugima i za dobro funkcionisanje na radnom mestu. Oba skupa veština su važna za poslodavce i stoga su ključni za uključivanje u vaš CV za posao građevinskog inženjera. Glavna lista koju ste popunili će biti vaš referentni alat u izradi vašeg CV-ja. Možete izabrati da napravite odeljak o veštinama koji odgovara svakom konkretnom poslu. Odeljak o veštinama je jednostavna lista od 5 do 10 sposobnosti koje su najvažnije za poziciju građevinskog inženjera za koju se prijavljujete. Povežite ovu listu sa opisom posla. Građevinski inženjeri moraju poznavati softvere sa različitim funkcijama. Obavezno navedite programe koje poznajete. Detalji su ključni za CV građevinskog inženjera. Veća je verovatnoća da će sistem za praćenje kandidata, tzv. ATS (eng. applicant tracking system), skenirati CV kako bi identifikovao specifične programe, a ne neku opštu veštinu. 

Evo nekih primera kategorija softvera koji su važni za CV u građevinarstvu:

 • Analitički i naučni
 • Projektovanje pomoću računara (AutoCAD)
 • Razvoj i okruženje
 • Grafika ili kreiranje fotografija
 • Kreiranje mapa

Čak i nakon što vaš CV prođe ATS, imaćete manje od 10 sekundi da inspirišete regrutera da vam odobri intervju (6-8 sekundi je ono što su testovi praćenja pokreta očiju pokazali da regruti troše u proseku kada odlučuju da li da preskoče CV ili da se u njega dodatno udube). Svaki deo vašeg CV-ja građevinskog inženjera mora biti veoma efektan.

Primer CV-ja za građevinskog inženjera: Odeljak o veštinama
 • Analitičko razmišljanje
 • Principi i prakse inženjerstva
 • Kreativno rešavanje problema
 • Veštine ispitivanja na terenu
 • Upravljanje projektima
Kopirano!

Rezime CV-ja građevinskog inženjera: Lična nota

Sažetak CV-ja daje regruterima osećaj o tome ko ste vi na profesionalnom i ličnom nivou. Vaš CV za posao građevinskog inženjera treba da bude impresivan prikaz vaših dostignuća i uspešnih priča, a vaš profil vam omogućava da budete malo kreativni. Iako regruteri traže specifične skupove veština, oni takođe traže ličnosti za koje veruju da će se uklopiti u radno okruženje. Tu dolazi na scenu vaš profil CV-ja. Takođe poznat i kao lična izjava, ovaj kratki pasus vam omogućava da dodate neki opis koji objašnjava vaš stil rada i vašu profesionalnu osobenost.

Savet stručnjaka: Nakon što završite prvi nacrt, vratite se i izbrišite sve reči koje su nepotrebno ubačene i troše dragoceni prostor. 

Primer CV-ja za građevinske inženjere: Rezime

Ja  sam posvećen i iskusan građevinski inženjer sa širokim znanjem o inženjerskim principima, teorijama, specifikacijama i standardima. Sa sobom donosim liderske veštine, entuzijazam i preko sedam godina iskustva koje će biti od značajne koristi za poslodavce. Dokazana sposobnost završavanja kompleksnih projekata bez prekoračenja budžeta i dogovorenih rokova. Takođe, posedujem obimno znanje i iskustvo u oblasti održive gradnje.

Kopirano!

Primer istorije zaposlenja u CV-ju: Priča o vašoj karijeri

Ovaj odeljak CV-ja predstavlja mnogo više od hronološkog popisa poslova i govori regruterima da stalno učite i rastete kao građevinski inženjer. Jedna od prvih stavki koju će regruter skenirati u vašem CV-ju su vaše trenutne informacije o zaposlenju. Kada prođu taj deo, žele da vide obrazac dostignuća i uspeha. Poslodavci žele da znaju šta ćete doneti kompaniji i da li ste voljni i sposobni da učite i prihvatite nove izazove kao njihov novi građevinski inženjer.

Za odeljak CV-ja o svom radnom iskustvu nemojte samo sastaviti listu svojih obaveza na određenom poslu. Kao građevinski inženjer, radili ste na infrastrukturnim projektima koji su predstavljali različite probleme i zahtevali jedinstvena kreativna rešenja. Razmotrite posao za koji se prijavljujete i istaknite izazov vezan za taj posao u svom CV-ju. Budite detaljni u što većoj meri kada pišete ove stavke u svom CV-ju. 

Savet stručnjaka: Koristite takozvani IAR format (izazov - akcija - rezultat): objasnite izazov, opišite akciju koju ste preduzeli i detaljno opišite rezultat. Koristite podatke i merljive činjenice kad god je to moguće. Nabrojte koje ste veštine koristili da biste postigli rezultate. Takođe razmislite o tome kako su vaši rezultati pomogli vašem poslodavcu ili zadovoljnim klijentima. 

Primer CV-ja za građevinske inženjere: Istorija zaposlenja

Građevinski inženjer u Neimar-V a.d., Beograd 
Septembar 2014 - Septembar 2019 

 • Pažljivo sam vodila projekte kako bih osigurala ispunjavanje ključnih etapa u dogovorenom roku i unutar predviđenih budžetskih okvira.
 • Redovno sam prisustvovala sastancima sa klijentima, izvođačima, vlasnicima imovine i akcionarima radi detaljnog razmatranja projekata.
 • Kreirala sam detaljne planove i stalno pratila napredak kako bih obezbedila ostvarenje ciljeva projekata.
 • Brinula sam se o poštovanju svih građevinskih propisa i pružala detaljna uputstva za rešavanje svih neobičnih ili teških inženjerskih problema.

 

Građevinski inženjer u GRAMONT INŽENJERING DOO, Niš 
Avgust 2012 - Avgust 2014 

 • Planirala sam i koordinisala izvođenje raznih projekata, uzimajući u obzir ekonomske, administrativne i fizičke zahteve.
 • Obučavala sam novozaposlene inženjere kako bi ispunili standarde i očekivane protokole.
 • Sastavljala sam dnevne izveštaje o odgovornosti i osiguranju kvaliteta.
 • Savetovala sam menadžere projekata u vezi sa finansijskim odlukama i troškovima.

 

Mlađi građevinski inženjer u PUT-INŽENJERING d.o.o., Niš 
Avgust 2009 - Avgust 2012 

 • Pružala sam podršku starijim inženjerima u vezi sa svim zadacima koji doprinose uspehu projekta.
 • Vršila sam inspekciju svih materijala kako bih osigurala poštovanje specifikacija i obezbeđivanje potrebnih količina na projektima.
 • Detaljno sam pregledala sve glavne objekte u izgradnji i nadgledala sve izvršene izmene ili korekcije.
 • Nadgledala sam izgradnju i vršila inspekciju tokom montaže ključnih sistema.
 • Pružala sam pomoć u izradi i samostalno kreirala brojne inženjerske izveštaje.
Kopirano!

Primer odeljka o obrazovanju za inženjere građevinarstva: Vaše stečene veštine

Vaše školovanje vam je omogućilo da počnete sa svojim razvojem, zato budite ponosni na to. Građevinskim inženjerima je potrebna najmanje diploma osnovnih studija, ali 26% njih je steklo master diplome (kao što pokazuju podaci ONeta). Ako imate master diplomu, možete isključiti iz CV-ja svoju diplomu srednje škole i fokusirati se na svoje fakultetsko obrazovanje. Ako prvi put ulazite na tržište rada, razmislite o tome da uključite svoj prosek u CV, ako je impresivan. Možda ne bi bilo loše da napravite odeljak „Iskustvo“ umesto odeljka „Istorija zaposlenja“ i da prikažete neke od projekata koje ste završili kao deo studijskih kurseva. 

Primer CV-ja za građevinarstvo: Obrazovanje

Master inženjer građevinarstva , Građevinsko-arhitektonski fakultet, Niš 
Januar 2009 - Januar 2011 

 • Diplomirala sa visokom prosečnom ocenom 9,9.


Diplomirani inženjer građevinarstva, Građevinsko-arhitektonski fakultet, Niš 
Avgust 2005 - Avgust 2009 

 • Diplomirala uz najviše pohvale.
 • Predsednik Društva inženjera.
Kopirano!
Sastavite svoj CV za 15 minuta
Sastavite svoj CV za 15 minuta
Iskoristite profesionalne i u praksi proverene šablone koji strogo prate pravila pisanja CV-ja na koje poslodavci najviše obraćaju pažnju.
Kreiraj moj CV
4.5
Uredite ovaj CV
Podelite ovaj članak

Prelepi šabloni za CV spremni za upotrebu

Oduševite poslodavce i regrutere korišćenjem jednog od naših 18 elegantnih i profesionalno dizajniranih šablona CV-jeva.
4.5 od 5
na osnovu 212 recenzija na Trustpilot
Koristi ovaj šablonStokholm resume template
Stokholm
8.600.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonNjujork resume template
Njujork
4.000.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonBeč resume template
Beč
2.200.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonSidnej resume template
Sidnej
1.900.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonLondon resume template
London
3.700.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonDablin resume template
Dablin
3.900.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonMoskva resume template
Moskva
730.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonAmsterdam resume template
Amsterdam
1.700.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonMadrid resume template
Madrid
1.500.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonSantijago resume template
Santijago
1.300.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonSingapur resume template
Singapur
720.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonOslo resume template
Oslo
580.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonKejptaun resume template
Kejptaun
57.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonPariz resume template
Pariz
550.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonBerlin resume template
Berlin
1.500.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonŽeneva resume template
Ženeva
33.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonVankuver resume template
Vankuver
510.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonTokio resume template
Tokio
350.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonMilano resume template
Milano
930.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonLisabon resume template
Lisabon
230.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonBarselona resume template
Barselona
490.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonKopenhagen resume template
Kopenhagen
100.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonČikago resume template
Čikago
150.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonRio resume template
Rio
200.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonRim resume template
Rim
200.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonBoston resume template
Boston
120.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonkratka Rirekisho biografija resume template
kratka Rirekisho biografija
51.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.300+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonAtina resume template
Atina
110.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonBrisel resume template
Brisel
68.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonPrag resume template
Prag
18.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonŠangaj resume template
Šangaj
29.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonToronto resume template
Toronto
1.900.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Ovaj vebsajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva i obavljanje analitike i marketinga. Korišćenjem našeg vebsajta, saglasni ste sa svim kolačićima u skladu sa našim Politika količića i Politika privatnosti.
Prihvatite kolačiće