1. Primeri CV-jeva
 2. Građevinske radnike

Građevinske radnike CV primer i vodič za pisanje

U praksi proveren CV primer za određeni posao + vodič za pisanje koji će vam pomoći da nađete svoj sledeći posao tokom 2024. godine. Za brži početak, možete da uredite ovaj Građevinske radnike CV kako biste lako napravili savršeni CV za samo nekoliko minuta. Samo unesite vaše podatke, preuzmite vaš novi CV i konkurišite za neki posao već danas!
4.7
Prosečna ocena
64 ljudi su ga već ocenili
Građevinske radnike CV primer i vodič za pisanje
Uredite ovaj CV

Kvalitetan CV je temelj svake karijere, a vaše zanimanje građevinskog radnika nije izuzetak. Ako želite da pronađete svoj prvi posao u svetu građevinarstva ili da unapredite svoju karijeru, upečatljiv CV je neprocenjiv alat. 

Ovaj vodič će vam pokazati kako da privučete pažnju poslodavca zahvaljujući CV-ju koji odslikava vaše veštine i vrline.

Ostvarite svoje ciljeve brže zahvaljujući veb-sajtu cvapp.rs. Naši vodiči i primeri CV-jeva obuhvataju sve što je potrebno da ostavite najbolji utisak, a naš kreator CV-ja će vam pomoći da sastavite kvalitetan CV za nekoliko minuta.

Kako napisati CV za posao građevinskog radnika

Bez obzira na oblast, većina CV-jeva treba da sadrži samo jednu stranu. Nemojte unositi suvišne informacije, već koristite elemente navedene u nastavku:

 • Zaglavlje CV-ja
 • Sažetak CV-ja/profil
 • Odeljak o radnom iskustvu
 • Odeljak o veštinama
 • Odeljak o obrazovanju

Pravljenje CV-ja za posao građevinskog radnika je kao izgradnja kuće od temelja; prvo morate da prikažete svoje osnovne podatke, a zatim da ih nadogradite svojim veštinama na gradilištu.

Prvi kontakt sa novim poslodavcem se uspostavlja preko CV-ja. Vaš CV treba da istakne sledeće:

 1. Umeće u specijalizovanoj oblasti građevinarstva. Navedite sve posebne veštine zbog kojih ste prava osoba za posao. Vašem potencijalnom poslodavcu treba da bude jasno da znate da rukujete teškom mašinerijom kao što su viljuškari ili rovokopači ili da ste posebno izdržljivi u svim uslovima na gradilištu.
 2. Praktične veštine i najbolje lične osobine. Od preciznog rukovanja alatima do pažljive interpretacije tehničkih crteža, pokažite da ste stekli veštine koje vas čine pouzdanim stručnjakom u operativnom aspektu građevinske industrije. Takođe, istaknite vašu sposobnost brze analize problema i donošenja odluka u stresnim situacijama.
 3. Odaberitešablon CV-ja koji će pokazati da ste ozbiljan kandidat za posao. Neka bude jednostavan, ali pregledan.
Savet stručnjaka

Optimizacija za elektronski sistem za praćenje kandidata

Mnoge velike kompanije koriste elektronski sistem za praćenje kandidata kako bi pregledale CV-jeve. Najbolji način da vaš CV uspešno prođe proveru ovog sistema je da u sažetak i odeljak o veštinama dodate ključne fraze koje su navedene u oglasu za posao. 

Neki od čestih zahteva u oglasima za posao na gradilištu su:

 • Kvalitetno izvođenje radova
 • Fizička spremnost
 • Timski rad
 • Prilagodljivost vremenskim uslovima
 • Poštovanje mera bezbednosti

Izbor najboljeg formata CV-ja za građevinske radnike

Vaš CV treba da bude jasan, direktan i profesionalan. Preterani ukrasi mogu da odvrate pažnju od vašeg znanja i iskustva.

Najbolji format CV-ja za posao građevinskog radnika sadrži vaša zaposlenja navedena u obrnuto hronološkom redosledu. Vaše poslednje zaposlenje treba da se nalazi na prvom mestu u odeljku o radnom iskustvu.

Navedite svoje kontakt informacije

Zaglavlje je atraktivno dizajniran odeljak na vrhu stranice (a ponekad i sa strane) koji sadrži sledeće podatke:

 • ime i prezime
 • zanimanje
 • adresu
 • broj telefona
 • imejl adresu

Ukoliko želite, možete da dodate svoju fotografiju i profesionalne društvene mreže (kao što je LinkedIn).

Zaglavlje igra ključnu ulogu u obaveštavanju poslodavca na koji način može da stupi u kontakt sa vama ako je zainteresovan. Ono je takođe važan dizajnerski element koji čini vaš CV privlačnijim.

Nemojte da koristite adresu e-pošte koja sadrži šaljivo korisničko ime ili nadimak. Bitno je da prijava deluje profesionalno.

Ovo treba uraditi
Ovo ne treba uraditi

Iskoristite sažetak na najbolji način

Vi imate sve što je potrebno za posao i sažetak vašeg CV-ja bi trebalo da istakne to. U fazi projektovanja, većina zgrada ima 3D model. To je kompaktna verzija pravog objekta koja sadrži dovoljno detalja da ubedi nekoga da preuzme projekat. Sažetak vašeg CV-ja funkcioniše na isti način. Vaš cilj je da menadžer odgovoran za zapošljavanje vidi sažet opis vaših veština, iskustva i obrazovanja i poželi da nastavi da čita. S obzirom da prosečan CV dobije samo 6 sekundi pažnje, ključno je da ovaj deo ispadne sjajno. U nastavku je prikazano kako to možete da postignete. 

Kako biste opisali svoje najbolje veštine na gradilištu? Da li ste posebno pažljivi po pitanju detalja? Da li sledite uputstva? Takođe je važno da napišete broj godina iskustva koje imate u ovoj oblasti i da li imate sertifikate. Ovde takođe možete da navedete konkretnu poziciju za koju konkurišete.

Ispod možete naći prilagodljive primere sažetka CV-ja:

Ako niste sigurni kako da napišete sažetak, uvek možete pogledati naše primere CV-jeva. Takođe, dostupni su CV-jevi za različita srodna zanimanja, kao što je  primer CV-ja za stolara.

Prilagodljiv primer sažetka/profila CV-ja

Iskusan i posvećen građevinski radnik sa više od osam godina iskustva u građevinskoj industriji. Dokazan uspeh u radu kao deo tima na građevinskim projektima vrednim više miliona dolara. Vešt sam u podizanju teških predmeta i rukovanju različitim vrstama mašina koje se koriste u izgradnji. Dobro poznajem građevinske propise i regulative, kao i bezbedne radne prakse. Posvećen sam radnik, spreman da iskoristim svoju stručnost i postignem još veći uspeh u radu na građevinskim poslovima.

Kopirano!

Istaknite svoje radno iskustvo građevinskog radnika: Rekonstruišite svoju prošlost

Rekonstruišite prethodna iskustva i pokažete svoju posvećenost i stručnost koje vas čine pravom osobom za posao. Najbolje je da navedete prethodna iskustva u obrnuto hronološkom redosledu. Počnite sa najskorijim iskustvom i navedite od novijeg ka starijem nekoliko primera koji su relevantni za posao za koji konkurišete. Ispod svakog naziva zaduženja, napišite najbitnije zadatke koje ste obavljali. 

Potrudite se da što slikovitije opišete svoje radno iskustvo. Koristite konkretne glagole koji tačno opisuju zadatke koje ste obavljali.

Na primer, umesto:

 • „Radio sam kao pomoćnik stolara da bih naučio zanat.“
 • „Pomagao sam električaru da ožiči kuće“

Napišite:

 • „Pomagao sam u pripremi maltera, zidanju radijalnom opekom, postavljanju temelja i izgradnji terase.“
 • „Naučio sam kako da ugradim električna brojila dok sam pomagao u servisiranju 20 domova nedeljno.“
Prilagodljiv primer odeljka o radnom iskustvu u CV-ju

Građevinski radnik u građevinskoj kompaniji „Brigate doo“, Beograd 
Jul 2013 - Avgust 2019 

 • Sarađivao sa ostalim članovima tima radi postizanja uspeha na različitim građevinskim projektima, uključujući komercijalne i stambene objekte.
 • Koristio svoje veštine i poznavanje rukovanja ručnim i električnim alatima prilikom izgradnje.
 • Pratio tehničke crteže i modele.
 • Kopao rovove i sabijao zemlju radi pripreme terena za radove.
 • U svakom trenutku primenjivao bezbedne radne prakse i pridržavao se smernica kompanije.
 • Posvećivao se ciljevima klijenata i težio postizanju potpunog zadovoljstva klijenata.

 

Građevinski radnik u građevinskoj kompaniji „Fabering doo“, Beograd 
April 2008 - Jun 2013 

 • Čistio i pripremao gradilišta pre početka radova.
 • Pomagao rukovaocima mašina i primenjivao sigurnosne prakse.
 • Bezbedno koristio eksplozive za rušenje postojećih objekata.
 • Mešao i izlivao ravne betonske podove.
 • Upravljao različitim velikim električnim mašinama, uključujući bušilice, brusilice, testere, lemilice i mehaničke čekiće.
 • Utovarao i istovarao građevinski materijal i mašine za potrebe poslova.

 

Saradnik u prodaji u kompaniji „Uradi sam“, Beograd 
Septembar 2006 - Mart 2008 

 • Radio u skladu sa misijom prodavnice kao osnovom za svoje postupke.
 • Dočekivao kupce i pomagao im.
 • Pružao kupcima informacije o proizvodima, a ponekad i pomoć pri montaži.
 • Upoznavao se sa projektima kupaca i davao predloge na osnovu specifičnosti projekta.
Kopirano!

Kako napisati CV građevinskog radnika koji nema prethodno iskustvo

Ako nemate iskustva u određenom zanatu, verovatno ćete na prvom poslu raditi kao fizički radnik. U tom slučaju, pokušajte da navedete iskustva na projektima ili aktivnostima koje pokazuju vaše fizičke sposobnosti ili izdržljivost. 

Na primer, možete da navedete da se bavite sportom ili da ste osvojili nagradu na takmičenju u trčanju. Prikažite svoje fizičke veštine i spretnost u najboljem svetlu.

Takođe, velika je prednost ukoliko ste nekada renovirali ili krečili svoj ili dom vaših prijatelja. Nemojte izostaviti ukoliko imate hobi koji uključuje obradu drveta, popravku i restauraciju starog nameštaja i srodne veštine.

Navedite relevantne veštine koje vas čine odličnim građevinskim radnikom

U borbi za dobijanje posla u građevinskoj industriji, vaše veštine su najjače oružje. Sada je vreme da ih pokažete. Vaša stručnost u određenoj oblasti je izuzetno bitna poslodavcima i vaš CV to treba da prikaže. Međutim, fizičke i tehničke veštine nisu jedine koje su važne.

Uključite opšte kategorije poslova u kojima ste vešti i sve složenije alate, mašine ili softvere koji se traže u vašoj struci. Ako tražite posao fizičkog radnika, možete istaći svoju snagu, izdržljivost, motivaciju i sposobnost za timski rad. Vaše veštine se mogu podeliti na tvrde i meke. U građevinskoj industriji, razlika je jasnija nego u drugim vrstama poslova. Tvrde veštine obuhvataju vaše obrazovanje i stručnost i često uključuju alate ili materijale. Meke veštine su crte vaše ličnosti i snalaženje u međuljudskim odnosima.

Primjer prilagodljivog odjeljka CV vještina
 • Napredne veštine u tesarskom radu
 • Fizička spremnost i izdržljivost
 • Veština bezbednog rada
 • Poznavanje električnih i ručnih alata
 • Matematičke veštine
 • Veština čitanja tehničkih crteža
Kopirano!

Kada dodajete ove veštine u svoj CV, ne zaboravite da navedete konkretne primere.

1. Rukovanje alatom: Navedite koji alat umete da koristite. Na primer:

Testere: Iskustvo u radu sa ubodnim, kružnim, trakastim testerama i cirkularima radi što preciznijeg rezanja materijala.

Brusilice: Iskustvo u korišćenju ugaonih i čeonih brusilica za poliranje, sečenje i brušenje najrazličitijih materijala.

Pištolji za eksere: Umeće bezbednog korišćenja pištolja za eksere za ugradnju materijala.

2. Poznavanje softvera za projektovanje: Objasnite da ste vešti u tumačenju projekata.

3. Kolegijalna osoba: Istaknite da ste radili u timu većem od 100 ljudi.

Istaknite svoje obrazovanje i sertifikate koji su značajni za posao građevinskog radnika

Bilo da se radi o znanju stečenom u učionici ili na radnom mestu, vaše obrazovanje će učiniti da se vaš CV istakne u moru drugih. Građevinski radnik je mnogo više od sirove snage. Današnji kvalifikovani radnici su obrazovani, tehnološki potkovani i vode računa o usaglašenosti. Iako i dalje postoje građevinski poslovi dostupni ljudima bez formalnog obrazovanja, stručna škola ili šegrtovanje može vas dovesti do bolje plaćene pozicije. Ako nemate viši stepen obrazovanja, navedite datume kada ste pohađali srednju školu, naziv škole i njenu lokaciju. Ako imate više obrazovanje, slobodno izostavite srednju školu iz CV-ja.

Iako se zahtevi za sertifikate i licence razlikuju od zanata do zanata, većina specijalizovanih radnika treba da poseduje neku vrstu akreditacije da bi radili na gradilištu.

CV možete obogatiti dodavanjem licenci ili sertifikata koje posedujete da biste pokazali svoj profesionalizam i posvećenost napredovanju u struci. Postoje sertifikati koji mogu posebno istaći vašu posvećenost zdravlju i bezbednosti na radu, kao što je SCC sertifikat za izvođenje radova, koji poslodavci veoma cene. 

Prilagodljiv primer za odeljak o obrazovanju i sertifikatima

Diploma srednje škole, Građevinska škola, Beograd 
Septembar 2002 - Jun 2006 

 • Smer: Izvođač instalaterskih i završnih građevinskih radova
Kopirano!

Odaberite pravi izgled i dizajn CV-ja za građevinske radnike

Nakon što napišete tekst svog CV-ja, vreme je da ga organizujete na najprivlačniji mogući način. Da biste sebi dali najveću šansu da privučete i zadržite pažnju menadžera nadležnog za zapošljavanje, treba da ograničite CV na jednu stranicu i uklonite kitnjaste elemente poput boje ili slika. Šabloni i kreator CV-ja na veb-sajtu cvapp.rs vam omogućavaju da u samo par minuta napravite uredan i profesionalan CV. 

Ako se prijavljujete za poziciju građevinskog radnika, pogledajte kategoriju jednostavnih CV-jeva i pronađite sveden dizajn koji ističe samo činjenice. Ukoliko CV šaljete mejlom ili ga štampate, sačuvajte ga u obliku PDF datoteke. To je siguran način da format ostane nepromenjen bez obzira na situaciju. 

Primer teksta CV-ja za građevinske radnike

Primer teksta CV-ja za građevinske radnike

Profil

Iskusan i posvećen građevinski radnik sa više od osam godina iskustva u građevinskoj industriji. Dokazan uspeh u radu kao deo tima na građevinskim projektima vrednim više miliona dolara. Vešt sam u podizanju teških predmeta i rukovanju različitim vrstama mašina koje se koriste u izgradnji. Dobro poznajem građevinske propise i regulative, kao i bezbedne radne prakse. Posvećen sam radnik, spreman da iskoristim svoju stručnost i postignem još veći uspeh u radu na građevinskim poslovima.

 

Istorija zapošljavanja

Građevinski radnik u građevinskoj kompaniji „Brigate doo“, Beograd 
Jul 2013 - Avgust 2019 

 • Sarađivao sa ostalim članovima tima radi postizanja uspeha na različitim građevinskim projektima, uključujući komercijalne i stambene objekte.
 • Koristio svoje veštine i poznavanje rukovanja ručnim i električnim alatima prilikom izgradnje.
 • Pratio tehničke crteže i modele.
 • Kopao rovove i sabijao zemlju radi pripreme terena za radove.
 • U svakom trenutku primenjivao bezbedne radne prakse i pridržavao se smernica kompanije.
 • Posvećivao se ciljevima klijenata i težio postizanju potpunog zadovoljstva klijenata.

 

Građevinski radnik u građevinskoj kompaniji „Fabering doo“, Beograd 
April 2008 - Jun 2013 

 • Čistio i pripremao gradilišta pre početka radova.
 • Pomagao rukovaocima mašina i primenjivao sigurnosne prakse.
 • Bezbedno koristio eksplozive za rušenje postojećih objekata.
 • Mešao i izlivao ravne betonske podove.
 • Upravljao različitim velikim električnim mašinama, uključujući bušilice, brusilice, testere, lemilice i mehaničke čekiće.
 • Utovarao i istovarao građevinski materijal i mašine za potrebe poslova.

 

Saradnik u prodaji u kompaniji „Uradi sam“, Beograd 
Septembar 2006 - Mart 2008 

 • Radio u skladu sa misijom prodavnice kao osnovom za svoje postupke.
 • Dočekivao kupce i pomagao im.
 • Pružao kupcima informacije o proizvodima, a ponekad i pomoć pri montaži.
 • Upoznavao se sa projektima kupaca i davao predloge na osnovu specifičnosti projekta.

 

Veštine

 • Napredne veštine u tesarskom radu
 • Fizička spremnost i izdržljivost
 • Veština bezbednog rada
 • Poznavanje električnih i ručnih alata
 • Matematičke veštine
 • Veština čitanja tehničkih crteža

 

Obrazovanje

Diploma srednje škole, Građevinska škola, Beograd 
Septembar 2002 - Jun 2006 

 • Smer: Izvođač instalaterskih i završnih građevinskih radova
Kopirano!

Vaša karijera građevinskog radnika može biti još bolja ako sastavite odgovarajući CV. Naš kreator CV-ja značajno olakšava njegovo sastavljanje i čuvanje u pravom formatu. Sagradite CV koji donosi posao za samo nekoliko minuta. 

Sastavite svoj CV za 15 minuta
Sastavite svoj CV za 15 minuta
Iskoristite profesionalne i u praksi proverene šablone koji strogo prate pravila pisanja CV-ja na koje poslodavci najviše obraćaju pažnju.
Kreiraj moj CV
4.7
Uredite ovaj CV
Podelite ovaj članak

Prelepi šabloni za CV spremni za upotrebu

Oduševite poslodavce i regrutere korišćenjem jednog od naših 18 elegantnih i profesionalno dizajniranih šablona CV-jeva.
4.5 od 5
na osnovu 212 recenzija na Trustpilot
Koristi ovaj šablonStokholm resume template
Stokholm
8.600.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonNjujork resume template
Njujork
4.000.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonBeč resume template
Beč
2.200.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonSidnej resume template
Sidnej
1.900.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonLondon resume template
London
3.700.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonDablin resume template
Dablin
3.900.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonMoskva resume template
Moskva
730.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonAmsterdam resume template
Amsterdam
1.700.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonMadrid resume template
Madrid
1.500.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonSantijago resume template
Santijago
1.300.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonSingapur resume template
Singapur
720.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonOslo resume template
Oslo
580.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonKejptaun resume template
Kejptaun
57.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonPariz resume template
Pariz
550.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonBerlin resume template
Berlin
1.500.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonŽeneva resume template
Ženeva
33.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonVankuver resume template
Vankuver
510.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonTokio resume template
Tokio
350.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonMilano resume template
Milano
930.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonLisabon resume template
Lisabon
230.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonBarselona resume template
Barselona
490.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonKopenhagen resume template
Kopenhagen
100.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonČikago resume template
Čikago
150.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonRio resume template
Rio
200.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonRim resume template
Rim
200.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonBoston resume template
Boston
120.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonkratka Rirekisho biografija resume template
kratka Rirekisho biografija
51.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.300+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonAtina resume template
Atina
110.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonBrisel resume template
Brisel
68.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonPrag resume template
Prag
18.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonŠangaj resume template
Šangaj
29.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonToronto resume template
Toronto
1.900.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Ovaj vebsajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva i obavljanje analitike i marketinga. Korišćenjem našeg vebsajta, saglasni ste sa svim kolačićima u skladu sa našim Politika količića i Politika privatnosti.
Prihvatite kolačiće