1. Primeri CV-jeva
 2. Stolar
Napisao/Napisala Steven Crowell (alias):Steven Crowell (alias):

Stolar CV primer i vodič za pisanje

U praksi proveren CV primer za određeni posao + vodič za pisanje koji će vam pomoći da nađete svoj sledeći posao tokom 2024. godine. Za brži početak, možete da uredite ovaj Stolar CV kako biste lako napravili savršeni CV za samo nekoliko minuta. Samo unesite vaše podatke, preuzmite vaš novi CV i konkurišite za neki posao već danas!
4.1
Prosečna ocena
71 ljudi su ga već ocenili
Stolar CV primer i vodič za pisanje
Uredite ovaj CV

Stolari su majstori za obradu drveta, koji doprinose izradi svega, od nameštaja do kuća. Međutim, pre nego što počnu da rade, moraju da dokažu svoje veštine i obuku svojim promišljenim i temeljnim CV-jem za posao stolara.

Kako napisati CV za posao stolara

Odličan primer CV-ja stolara sastoji se od uobičajenih odeljaka koji menadžeri zaduženi za zapošljavanje očekuju da vide prilikom procene prijava za posao. Ti odeljci uključuju:

 • Zaglavlje CV-ja
 • Rezime CV-ja (poznat i kao profil ili lična izjava)
 • Odeljak posvećen istoriji zaposlenja
 • Odeljak CV-ja posvećen veštinama
 • Odeljak o obrazovanju

Sledeća poglavlja ovog vodiča za pisanje CV-ja za stolare nudi savete o tome kako da napišete svaki od ovih odeljaka, kao i prilagodljive primere teksta.

Odabir najboljeg formata CV-ja za posao stolara

Stolarstvo je profesija koja se zasniva i na profesionalnom iskustvu i na veštinama. Za razliku od mnogih drugih profesionalaca, vi zapravo imate izbor kada je u pitanju kreiranje najboljeg formata CV-ja za posao stolara. 

Ako ste radili na mnogo različitih poslova u ovoj oblasti, možete se odlučiti za tradicionalni obrnuti hronološki format CV-ja. Kod ovog formata, počinjete sa nazivom najskorijeg posla i mestom zaposlenja i idete unazad sve dok ne uključite celokupno relevantno iskustvo. 

Zaglavlje CV-ja

Nemojte zanemariti važnost ovog vizuelnog detalja CV-ja, dizajniranog da odmah skrene pažnju čitaoca na vaše ime, zanimanje, telefon i imejl adresu. Jasno isticanje ovih identifikacionih informacija olakšava menadžerima koji su nadležni za zapošljavanje da vas kontaktiraju kako bi vas pozvali na intervju. Jedinstven dizajn zaglavlja CV-ja takođe izdvaja vašu prijavu za posao od svih ostalih i čini da sve ostalo na stranici izgleda privlačnije za čitanje. 

Primer rezimea CV-ja

Rezime — koji se ponekad naziva profil ili lična izjava — je takođe najbolje mesto za spominjanje bilo kojih specifičnih kvalifikacija, kao što su licenca ili iskustvo kao šegrta, koje su potrebne za posao. Rezime bi trebalo da ima samo 3-5 rečenica, tako da je najbolje da navedete samo deo svojih prednosti i omogućite menadžeru koji zapošljava da pročita više kasnije.

Ispod je dat rezime našeg primera CV-ja za posao stolara, koji možete prilagoditi za svoje potrebe.

Primer prilagodljivog rezimea CV-ja

Ja sam vešt i posvećen stolar sa više od 10 godina iskustva u izgradnji stambenih i poslovnih objekata. Imam dobru reputaciju kada je u pitanju kvalitet izrade, blagovremena izgradnja i završetak projekata u okviru ili čak ispod procenjenog budžeta. Imam odlične komunikacione veštine u radu sa klijentima jer želim da im pomognem da ostvare svoje vizije i snove. Upoznat sam sa svim aspektima izgradnje, uključujući vodovodne i elektro radove. Dizajniram i pratim sveobuhvatne nacrte i vodim računa o tome da svi radovi ispunjavaju relevantne propise. Specijalizovan sam za pravljenje ormara po meri, dizajn nameštaja, kao i za popravke i radove na temeljima.

Kopirano!

Primer istorije zaposlenja

Vaš primer istorije zaposlenja je mesto za navođenje vašeg radnog iskustva relevantnog za stolarstvo ili pozicija koje su vam omogućile da naučite veštine koje se mogu primeniti na posao za koji konkurišete. Ne zaboravite da koristite moćne glagole koje opisuju akciju i spomenite postignuća specifična za posao za koji konkurišete, koja dokazuju da ste odličan kandidat. Pogledajte opis posla da biste videli koji su prioriteti kompanije. Kad god je to moguće, pokušajte da uskladite svoje sposobnosti sa potrebama vašeg potencijalnog poslodavca. Dodajte težinu svojim dostignućima navodeći brojeve i činjenice koji pokazuju vaš doprinos.

Odeljak o istoriji zaposlenja iz našeg primera CV-ja za stolare može vam dati jasniju sliku.

Primer prilagodljive istorije zaposlenja u CV-ju

Stolar u kompaniji KUĆICE ĐORĐEVIĆ, Niš 
Mart 2011 - Avgust 2019 

 • Pružao sam klijentima vrhunske usluge i sarađivao sa kolegama kako bismo zajedničkim snagama ispunili građevinske potrebe klijenata.
 • Renovirao sam 20 kuhinja i postavio vrhunske ormare i vodovodne instalacije.
 • Izgradio sam 10 dvorišnih terasa i staza, pri čemu sam vodio računa da svaka struktura bude u skladu sa propisima.
 • Popravljao sam dvorišne terase i staze koje nisu odgovarale propisima.
 • Izgradio sam 5 tremova koji imaju krov podržan stubovima i 7 prednjih verandi sa nadzemnim strukturama.
 • Popravljao sam i postavljao gipsane zidove za klijente.
 • Pomogao sam pri izgradnji drugog sprata na nekoliko nekadašnjih poljoprivrednih gazdinstava.
 • Poštovao sam dom i radno mesto klijenta, tako što sam vodio računa o čistoći svih alata i delova i urednom postavljanju tokom izgradnje.

 

Stolar u kompaniji N LINE FURNITURE, Niš 
Februar 2007 - Februar 2011 

 • Radio sam sa klijentima kako bih procenio njihove potrebe i želje pre početka izgradnje.
 • Pravio sam jasne nacrte i procenjivao budžet, imajući na umu potrebe klijenta i ograničenja budžeta.
 • Popravljao sam okvire i strukture kako bi bili funkcionalni i u skladu sa propisima.
 • Specijalizovao sam se za izgradnju različitih tipova nosača.
 • Renovirao sam kuhinje.
 • Pomagao sam klijentima u procesu dizajna, pružao sam stručno mišljenje i sugestije kako bih im pomogao da njihove vizije dođu do punog izražaja.
Kopirano!

Primer odeljka o obrazovanju stolara

Iako vaš odeljak o obrazovanju možda nije tako dugačak kao vaše iskustvo, on ipak predstavlja važan deo CV-ja stolara. Obavezno ovde navedite sve diplome i sertifikate, kao i sva iskustva kao šegrta ili celokupno kontinuirano obrazovanje. Ako imate diplomu koja je viša od diplome fakulteta, možete izostaviti srednju školu.

Pogledajte naš primer CV-ja za stolare da biste videli najbolje formatiranje odeljka posvećenog obrazovanju.

Primer prilagodljivog odeljka o obrazovanju

Stolar, Srednja stručna škola, Kragujevac 
Avgust 2009 - Maj 2013 


Saradnik za poslovnu administraciju, Akademija Oxford, Niš 
Avgust 2007 - Maj 2009

Kopirano!

Primer odeljka o veštinama u CV-ju

Odeljak CV-ja o veštinama je mesto gde možete da navedete listu svih izuzetno važnih kvaliteta koje želite da menadžer koji zapošljava odmah primeti. Pogledajte opis posla da biste saznali šta poslodavac najviše ceni. Odeljak o veštinama je takođe mesto za uključivanje tehničkih sposobnosti i drugih tzv. „tvrdih veština“, kao što su poznavanje softvera ili kodiranje. Međutim, ne zaboravite da ubacite i neke „meke veštine“. Menadžeri koji su zaduženi za zapošljavanje će ceniti to što ste kompletan kandidat koji dobro sarađuje sa drugima. 

Pogledajte naš primer prilagodljivog odeljka CV-ja o veštinama stolara u nastavku.

Primer prilagodljivog odeljka CV-ja o veštinama
 • Mehaničke veštine
 • Matematičke veštine
 • Sposobnost kritičkog mišljenja
 • Odlična koordinacija očiju i ruku
 • Upotreba ručnih i električnih alata
 • Efikasno upravljanje vremenom
 • Radne i kontrolne veštine
Kopirano!

Primer odeljka CV-ja stolara posvećenog obrazovanju

Iako vaš odeljak o obrazovanju možda nije tako dugačak kao vaše iskustvo, on ipak predstavlja važan deo CV-ja stolara. Obavezno ovde navedite sve diplome i sertifikate, kao i sva iskustva kao šegrta ili celokupno kontinuirano obrazovanje. Ako imate diplomu koja je viša od diplome fakulteta, možete izostaviti srednju školu.

U nastavku pogledajte naš primer odeljka o obrazovanju u CV-ju stolara. 

Primer prilagodljivog odeljka o obrazovanju u CV-ju

Stolar, Srednja stručna škola, Kragujevac 
Avgust 2009 - Maj 2013 


Saradnik za poslovnu administraciju, Akademija Oxford, Niš 
Avgust 2007 - Maj 2009

Kopirano!

Izgled i dizajn CV-ja

Profesionalna prezentacija vašeg CV-ja za posao stolara je jedna od najboljih stvari koje možete učiniti da povećate svoje šanse da se istaknete. Međutim, dobar dizajn ne mora da bude komplikovan. Pogledajte našu kolekciju šablona CV-ja kako biste našli format koji se lako koristi i koji dobro odgovara zanatskim poslovima poput stolarstva — možda u kategoriji CV-jeva jednostavnog stila. Takođe možete dodati malo boje ili druge elemente dizajna ako smatrate da će to vaš budući poslodavac ceniti. Kada ste u nedoumici, čist raspored elemenata koji je lak za čitanje je najefektniji izbor, koji istovremeno usmerava pažnju na iskustvo.

Sastavite svoj CV za 15 minuta
Sastavite svoj CV za 15 minuta
Iskoristite profesionalne i u praksi proverene šablone koji strogo prate pravila pisanja CV-ja na koje poslodavci najviše obraćaju pažnju.
Kreiraj moj CV
4.1
Uredite ovaj CV
Podelite ovaj članak

Prelepi šabloni za CV spremni za upotrebu

Oduševite poslodavce i regrutere korišćenjem jednog od naših 18 elegantnih i profesionalno dizajniranih šablona CV-jeva.
4.5 od 5
na osnovu 212 recenzija na Trustpilot
Koristi ovaj šablonStokholm resume template
Stokholm
8.600.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonNjujork resume template
Njujork
4.000.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonBeč resume template
Beč
2.200.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonSidnej resume template
Sidnej
1.900.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonLondon resume template
London
3.700.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonDablin resume template
Dablin
3.900.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonMoskva resume template
Moskva
730.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonAmsterdam resume template
Amsterdam
1.700.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonMadrid resume template
Madrid
1.500.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonSantijago resume template
Santijago
1.300.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonSingapur resume template
Singapur
720.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonOslo resume template
Oslo
580.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonKejptaun resume template
Kejptaun
57.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonPariz resume template
Pariz
550.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonBerlin resume template
Berlin
1.500.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonŽeneva resume template
Ženeva
33.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonVankuver resume template
Vankuver
510.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonTokio resume template
Tokio
350.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonMilano resume template
Milano
930.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonLisabon resume template
Lisabon
230.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonBarselona resume template
Barselona
490.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonKopenhagen resume template
Kopenhagen
100.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonČikago resume template
Čikago
150.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonRio resume template
Rio
200.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonRim resume template
Rim
200.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonBoston resume template
Boston
120.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonkratka Rirekisho biografija resume template
kratka Rirekisho biografija
51.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.300+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonAtina resume template
Atina
110.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonBrisel resume template
Brisel
68.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonPrag resume template
Prag
18.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonŠangaj resume template
Šangaj
29.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonToronto resume template
Toronto
1.900.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Ovaj vebsajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva i obavljanje analitike i marketinga. Korišćenjem našeg vebsajta, saglasni ste sa svim kolačićima u skladu sa našim Politika količića i Politika privatnosti.
Prihvatite kolačiće