1. Primeri CV-jeva
 2. Radnik u poljoprivredi
Napisao/Napisala Michael Wilson (alias):Michael Wilson (alias):

Radnik u poljoprivredi CV primer i vodič za pisanje

U praksi proveren CV primer za određeni posao + vodič za pisanje koji će vam pomoći da nađete svoj sledeći posao tokom 2024. godine. Za brži početak, možete da uredite ovaj Radnik u poljoprivredi CV kako biste lako napravili savršeni CV za samo nekoliko minuta. Samo unesite vaše podatke, preuzmite vaš novi CV i konkurišite za neki posao već danas!
4.7
Prosečna ocena
74 ljudi su ga već ocenili
Radnik u poljoprivredi CV primer i vodič za pisanje
Uredite ovaj CV

Rad na poljoprivrednom gazdinstvu može biti fizički zahtevan, ali i ispunjavajući posao. Vaše radne odgovornosti razlikovaće se na svakom poslu, u zavisnosti od vrste gazdinstva. Sezonske promene i vremenski uslovi mogu da izmene vaš raspored. Ta raznolikost može da učini vaš posao zanimljivijim, ali takođe znači da vam je potreban širok spektar veština.

Spremni ste da posejete seme za novi izazov i cvapp.rs je tu da pomogne. Nudimo onlajn kreator CV-ja, stručno dizajnirane šablone CV-ja  i ovaj vodič, koji će vam pomoći da za samo 15 minuta kreirate CV za radnika u poljoprivredi koji donosi posao.

Kako napisati CV za radnike u poljoprivredi

Pre nego što počnete da pišete CV za posao radnika u poljoprivredi, morate da znate koja poglavlja on treba da sadrži. To su:

 • Zaglavlje CV-ja
 • Sažetak CV-ja (odnosno profil ili lična izjava)
 • Odeljak o radnom iskustvu
 • Odeljak o veštinama
 • Odeljak o obrazovanju

Kreiranje prijave za posao radnika u poljoprivredi je kao ubiranje plodova: sada je vreme da prikupite na jednom mestu sve što ste ranije zasadili.

Prvi kontakt sa novim poslodavcem se uspostavlja preko CV-ja. Bitno je da istaknete sledeće:

 1. specifičnu stručnost. Kada opisujete svoju stručnost u poljoprivredi, naglasite sve specifične veštine koje posedujete. Ovo može obuhvatiti znanje o različitim usevima, upravljanje gazdinstvima, rukovanje poljoprivrednim mašinama ili iskustvo u upotrebi savremenih tehnologija u poljoprivredi.
 2. fizičke sposobnosti. Rad u poljoprivredi često zahteva fizičku izdržljivost i sposobnost obavljanja različitih zadatka na terenu. U svom CV-ju istaknite svoje fizičke sposobnosti, kao što su sposobnost rada na otvorenom, podizanje tereta, rad u različitim vremenskim uslovima i opšta izdržljivost.
 3. dokažite da ste zainteresovani baš za ovaj posao, tako što ste prilagodili CV oglasu. Naglasite relevantne veštine i iskustva koji odgovaraju specifičnostima posla, bilo da se radi o voćarstvu, stočarstvu, povrtarstvu ili nekoj drugoj oblasti poljoprivrede. Izaberite odgovarajući šablon CV-ja.

Izbor najboljeg formata CV-ja za radnike u poljoprivredi

Ako ste započeli karijeru kao radnik u poljoprivredi i nastavili da radite u tom polju, najbolji izbor za vas je CV sastavljen u obrnuto hronološkom formatu. To znači da ćete u odeljku o radnom iskustvu prvo navesti svoje najskorije iskustvo, a zatim navoditi ostala iskustva u obrnutom redosledu (maksimalno 10 godina).

Navedite svoje kontakt informacije

Zaglavlje vašeg CV-ja treba da jasno prikazuje vaše kontakt podatke jer je veoma bitno da potencijalni poslodavac može odmah da stupi u kontakt sa vama.

Potrudite se da ovi podaci budu prikazani na profesionalan način. Uključite sledeće stavke:

 • ime, prezime i zvanje
 • profesionalnu imejl adresa
 • broj telefona
 • lokaciju
 • LinkedIn profil

Nije potrebno da navodite svoj datum rođenja, bračno stanje, broj pasoša i slične lične podatke.

Ovo treba uraditi
Ovo ne treba uraditi

Iskoristite sažetak na najbolji način

Ne morate da navodite koji je cilj vaše prijave. Poslodavci znaju da je vaš cilj da se zaposlite kod njih, u suprotnom se ne biste ni prijavljivali! Postoji nekoliko retkih izuzetaka, ali uglavnom ćete pisati sveden sažetak.

Sažetak je kratak profesionalni prikaz vašeg iskustva, ali je takođe prilika da istaknete svoja postignuća u karijeri i unesete malo ličnosti u svoj CV.

Izaberite jedan ili dva najsvetlija trenutka u svom radnom iskustvu, kao što su poboljšanja koja ste uveli na gazdinstvu ili efikasnost koju ste uveli u proces muže. Zatim, opišite svoju filozofiju brige o životinjama, gajenja biljaka i žetve i svoj stil ophođenja sa drugim radnicima na gazdinstvu i nadređenima. Ako volite da radite sa životinjama na gazdinstvu i imate iskustva u tome, to treba da istaknete. Međutim, ako vaši talenti leže u sigurnom rukovanju teškom opremom, fokusirajte se na to. 

Budući da veštine u poljoprivredi obuhvataju sve, od rukovanja viljuškarom do uzgoja životinja, treba da istaknete stručnost koju imate u određenim oblastima, kao i opšte veštine potrebne u poljoprivredi.

Savet stručnjaka

Rezime ne bi trebalo da bude duži od četiri do pet rečenica (100-200 reči), osim ako tek počinjete karijeru i vaše radno iskustvo nije obimno. Ako želite da kažete više, propratno pismo je pravo mesto za to. U našem vodiču možete detaljnije saznati kako propratna pisma  mogu pomoći tražiocima posla.

Prilagodljiv primer sažetka/profila CV-ja

svakodnevnih zadataka i sprovođenju dugoročnih projekata na poljoprivrednim gazdinstvima. Vešt u korišćenju poljoprivredne opreme i mašina i upućen u mnogobrojne postupke koji se primenjuju u poljoprivredi. Vešt u pripremi zemljišta, procesima navodnjavanja, suzbijanju korova i orezivanju biljaka. Pozitivan i prilagodljiv član tima.

Kopirano!

Istaknite svoje radno iskustvo u poljoprivrednim poslovima: Zaorite dublje

Odeljak o radnom iskustvu treba da sadrži nazive svih vaših radnih pozicija i prethodnih poslodavaca, ali opisi treba da budu više od pukog nabrajanja odgovornosti. Kao i u vašem profilu, svaku stavku treba da predstavite kao uspeh na poslu.

Ako ste radili na farmi mlečnih krava i doprineli povećanju proizvodnje mleka, ispričajte priču o tome kako ste to učinili i ponudite podatke. Ako ste vešti u popravci objekata ili opreme na gazdinstvu, navedite primer onoga što ste postigli. Koristite snažne glagole radnje koji pokazuju da ste vešti.

Kroz svaku poziciju pokažite da ste učili i rasli. Nema potrebe ponavljati da ste izvršili žetvu useva u okviru svakog radnog mesta. Kada jednom istaknete tu veštinu, pređite na nabrajanje drugih postignuća.

Na primer, umesto:

 • „Sadio sam voće i povrće.“
 • „Vršio sam mužu krava.“

Napišite:

 • „Upravljao svakodnevnim poslovima na poljoprivrednom gazdinstvu, uključujući sadnju, kultivaciju i preradu voća i povrća.“
 • „Obavljao pripremu krava pre muže i sprovodio sigurnu praksu muže krava.“
Prilagodljivi primer odeljka o radnom iskustvu u CV-ju

Radnik u poljoprivredi u poljoprivrednom gazdinstvu Nikolić, Aleksinac 
Jun 2016 - Februar 2019 

 • Upravljao svakodnevnim poslovima na poljoprivrednom gazdinstvu, uključujući sadnju, kultivaciju i preradu voća i povrća.
 • Održavao poljoprivredne mašine i pripremao zemljište za različite procese.
 • Vršio uklanjanje korova, proređivanje useva i orezivanje biljaka.
 • Pokazao nepokolebljivu radnu etiku i posvećenost timskom radu.

 

Radnik u poljoprivredi u poljoprivrednom gazdinstvu Jovanović, Zaječar 
April 2014 - April 2016 

 • Pružao podršku poljoprivrednicima i izvršavao dodeljene zadatke.
 • Komunicirao sa članovima tima na profesionalan i pozitivan način.
 • Rukovao, održavao i vršio osnovne popravke na poljoprivrednoj opremi.
 • Obavljao pripremu krava pre muže i sprovodio sigurnu praksu muže krava.
 • Pratio sanitarne procedure u skladu sa specifikacijama proizvođača.
Kopirano!

Navedite relevantne veštine koje vas čine odličnim radnikom u poljoprivredi

Ovaj odeljak vam pruža priliku da istaknete svoje znanje o procedurama u poljoprivredi. To su tvrde veštine koje ste stekli radeći na gazdinstvu. Skrenite pažnju i na meke veštine, kao što su sposobnost slušanja i sticanja novih veština. Istaknite svoju fizičku spremnost, izdržljivost i snažnu radnu etiku. 

Prilagodite ovaj odeljak svakom poslu tako što ćete zameniti jednu od vaših veština drugom koja je navedena u oglasu.

Prilagodljivi primer za odeljak veština u CV-ju
 • Pozitivna radna etika
 • Poznavanje uzgoja useva
 • Veština izgradnje i vođenja timova
 • Odlična komunikacija
 • Poznavanje zemljišta
 • Iskustvo u rukovanju poljoprivrednom opremom i mašinama
Kopirano!

Kada dodajete ove veštine u svoj CV, ne zaboravite da navedete konkretne primere.

1. Rukovanje alatom i mašinama: Navedite koji alat i mašine umete da koristite. Na primer:

Održavanje i popravka poljoprivredne opreme: Iskustvo u korišćenju i održavanju traktora, kombajna, sejalica, prskalica i drugih specifičnih poljoprivrednih mašina.

Rukovanje i upravljanje traktorima: Sposobnost vožnje traktora, podešavanje različitih priključaka i implementacija različitih tehnika obrade zemlje.

Upotreba sistema za navodnjavanje: Sposobnost rukovanja različitim sistemima za navodnjavanje, uključujući pravilno podešavanje i održavanje sistema za efikasno zalivanje.

2. Istrajan u teškim situacijama: Istaknite da ste sposobni da radite u svim vremenskim uslovima.

3. Timski radnik: Istaknite svoje iskustvo u radu u timu, naglašavajući uspešnu saradnju i pružanje podrške kolegama.

Istaknite svoje obrazovanje i sertifikate koji su značajni za posao u poljoprivredi

Formalno obrazovanje nije uslov za većinu poslova koje obavljaju radnici na poljoprivrednom gazdinstvu. Ipak poslodavci koji traže određene veštine mogu da požele da zaposle nekoga sa diplomom iz oblasti poljoprivrede, stočarstva, botanike ili srodne oblasti. Navedite sve diplome i sertifikate ovde. Sva priznanja ili počasti takođe treba navesti ovde. 

Ovde možete da dodate kurseve ili sertifikate ili napravite zaseban odeljak za njih.

 • Kursevi i sertifikati: Navedite kurseve i obuke koji su vam pomogli da steknete dodatne veštine u poljoprivredi. To mogu biti, na primer, kursevi za rukovanje određenim sistemima.
 • Profesionalni uspeh: Navedite sve počasti i nagrade koje je dobilo poljoprivredno gazdinstvo na kojem ste radili i istaknite da ste bili deo pobedničkog tima.
Prilagodljiv primer za odeljak o obrazovanju i sertifikatima

Diploma srednje škole, Poljoprivredna škola sa domom učenika PK Beograd, Beograd 
Septembar 2010 - Jun 2014

Kopirano!

Odaberite pravi izgled i dizajn CV-ja za radnike u poljoprivredi

Sada vam je jasno kako treba da ispričate priču o svojoj karijeri. Izgled vašeg CV-ja ostavlja prvi utisak na regrutera. Regruteri žele da brzo pronađu vaše lične podatke, poslednje radno mesto i poslodavca. To znači da vaš CV treba da bude lako čitljiv sa jasnim fontom, dosta praznog prostora i naslovima odeljaka koji se ističu. Pravi izbor CV-ja za ovu vrstu posla je jednostavan CV

Možete prilagoditi dizajn, ali zapamtite:

 • Malo boje je dovoljno;
 • Nemojte smanjivati margine;
 • Koristite čitljive fontove i nemojte smanjivati njihovu veličinu.

Još nešto: proverite tekst i/ili koristite onlajn kreator CV-ja sa proverom pravopisa. Ne želite da greška eliminiše vašu šansu za posao.

Primer teksta CV-ja za radnike u poljoprivredi

Primer teksta CV-ja za radnike u poljoprivredi

Profil

Iskusan i motivisan radnik u poljoprivredi koji pomaže u obavljanju svakodnevnih zadataka i sprovođenju dugoročnih projekata na poljoprivrednim gazdinstvima. Vešt u korišćenju poljoprivredne opreme i mašina i upućen u mnogobrojne postupke koji se primenjuju u poljoprivredi. Vešt u pripremi zemljišta, procesima navodnjavanja, suzbijanju korova i orezivanju biljaka. Pozitivan i prilagodljiv član tima.

 

Istorija zapošljavanja

Radnik u poljoprivredi u poljoprivrednom gazdinstvu Nikolić, Aleksinac 
Jun 2016 - Februar 2019 

 • Upravljao svakodnevnim poslovima na poljoprivrednom gazdinstvu, uključujući sadnju, kultivaciju i preradu voća i povrća.
 • Održavao poljoprivredne mašine i pripremao zemljište za različite procese.
 • Vršio uklanjanje korova, proređivanje useva i orezivanje biljaka.
 • Pokazao nepokolebljivu radnu etiku i posvećenost timskom radu.

 

Radnik u poljoprivredi u poljoprivrednom gazdinstvu Jovanović, Zaječar 
April 2014 - April 2016 

 • Pružao podršku poljoprivrednicima i izvršavao dodeljene zadatke.
 • Komunicirao sa članovima tima na profesionalan i pozitivan način.
 • Rukovao, održavao i vršio osnovne popravke na poljoprivrednoj opremi.
 • Obavljao pripremu krava pre muže i sprovodio sigurnu praksu muže krava.
 • Pratio sanitarne procedure u skladu sa specifikacijama proizvođača.

 

Veštine

 • Pozitivna radna etika
 • Poznavanje uzgoja useva
 • Veština izgradnje i vođenja timova
 • Odlična komunikacija
 • Poznavanje zemljišta
 • Iskustvo u rukovanju poljoprivrednom opremom i mašinama

 

Obrazovanje

Diploma srednje škole, Poljoprivredna škola sa domom učenika PK Beograd, Beograd 
Septembar 2010 - Jun 2014

Kopirano!

Imate sve alate potrebne da uberete plodove teškog rada i dobijete novi posao!

Nudimo vam profesionalno dizajnirane šablone CV-ja u četiri različite kategorije. Pogledajte ih, a zatim upotrebite naš specijalizovani kreator CV-ja da biste izbegli potencijalne greške u formatiranju.

Sastavite svoj CV za 15 minuta
Sastavite svoj CV za 15 minuta
Iskoristite profesionalne i u praksi proverene šablone koji strogo prate pravila pisanja CV-ja na koje poslodavci najviše obraćaju pažnju.
Kreiraj moj CV
4.7
Uredite ovaj CV
Podelite ovaj članak

Prelepi šabloni za CV spremni za upotrebu

Oduševite poslodavce i regrutere korišćenjem jednog od naših 18 elegantnih i profesionalno dizajniranih šablona CV-jeva.
4.5 od 5
na osnovu 212 recenzija na Trustpilot
Koristi ovaj šablonStokholm resume template
Stokholm
8.600.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonNjujork resume template
Njujork
4.000.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonBeč resume template
Beč
2.200.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonSidnej resume template
Sidnej
1.900.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonLondon resume template
London
3.700.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonDablin resume template
Dablin
3.900.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonMoskva resume template
Moskva
730.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonAmsterdam resume template
Amsterdam
1.700.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonMadrid resume template
Madrid
1.500.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonSantijago resume template
Santijago
1.300.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonSingapur resume template
Singapur
720.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonOslo resume template
Oslo
580.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonKejptaun resume template
Kejptaun
57.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonPariz resume template
Pariz
550.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonBerlin resume template
Berlin
1.500.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonŽeneva resume template
Ženeva
33.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonVankuver resume template
Vankuver
510.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonTokio resume template
Tokio
350.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonMilano resume template
Milano
930.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonLisabon resume template
Lisabon
230.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonBarselona resume template
Barselona
490.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonKopenhagen resume template
Kopenhagen
100.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonČikago resume template
Čikago
150.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonRio resume template
Rio
200.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonRim resume template
Rim
200.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonBoston resume template
Boston
120.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonkratka Rirekisho biografija resume template
kratka Rirekisho biografija
51.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.300+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonAtina resume template
Atina
110.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonBrisel resume template
Brisel
68.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonPrag resume template
Prag
18.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonŠangaj resume template
Šangaj
29.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Koristi ovaj šablonToronto resume template
Toronto
1.900.000+ korisnika je izabralo ovaj šablon
Ovaj vebsajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva i obavljanje analitike i marketinga. Korišćenjem našeg vebsajta, saglasni ste sa svim kolačićima u skladu sa našim Politika količića i Politika privatnosti.
Prihvatite kolačiće