Vešt konobar sa više od deset godina iskustva u vrhunskim restoranima i hotelima, fokusiran na upravljanje timovima i očuvanje visokog standarda usluge. Posedujem izuzetne sposobnosti rešavanja problema i usmeravanja tima ka zajedničkim ciljevima, čime doprinosim kreiranju izuzetnog iskustva za goste i stalnom rastu profita objekta u kojem radim.
06/2018 - 09/2023, Konobar, restoran „Legat 1903“, Beograd
- Pružao izuzetna gastronomska iskustva gostima, nudeći personalizovane usluge i preporuke za hranu i piće kako bih obezbedio njihovo potpuno zadovoljstvo.
- Sarađivao sa osobljem u kuhinji na razvoju novih opcija u meniju, koristeći uvide dobijene kroz interakciju sa gostima kako bi novi, moderni recepti bili uvršteni u meni restorana.
- Brzo reagovao na probleme i nezadovoljstvo gostiju i pronalazio rešenja u saradnji sa menadžmentom restorana, zahvaljujući čemu su svi gosti stekli pozitivan utisak o svom iskustvu u restoranu.
01/2014 - 05/2018, Glavni konobar, restoran „Angry Monk“, Beograd
- Predstavljao gostima jedinstveni meni restorana i preporučivao popularna jela na osnovu njihovog ukusa i prehrambenih navika.
- Komunicirao sa prestižnim klijentima i pružao im vrhunsku uslugu i gostoprimstvo, čime sam unapredio reputaciju restorana.
- Pružao brzu i kvalitetnu uslugu u veoma prometnom okruženju i pažljivo zadovoljavao sve potrebe i želje gostiju.
01/2012 - 01/2014, Konobar, restoran „Madera“, Beograd
- Prodavao deserte i pića zahvaljujući stručnim preporukama za idealne kombinacije sa obrocima restorana.
- Pružao vrhunsku uslugu prestižnim klijentima i razvijao prisne odnose sa njima i osiguravao svakom klijentu poseban tretman.
- Posedovao stručno znanje o svim proizvodima u meniju, alergenima i odlikama svih vina iz vinske karte kako bih gostima pružio odgovarajuće savete.
10/2010 - 06/2013, Restoraterstvo, Visoka hotelijerska škola, Beograd
09/2006 - 06/2010, Smer: Konobar, Ugostiteljsko-turistička škola, Beograd
- Profesionalno usluživanje gostiju
- Pružanje prijatnog iskustva u ugostiteljskom objektu
- Poznavanje kombinacija hrane i pića
- Poznavanje menija i specijaliteta
- Poznavanje alergija na hranu
- Davanje preporuka za vino
- Rešavanje sukoba
- Odlične komunikacione veštine
- Izražena ljubaznost i profesionalizam
- Efikasno upravljanje vremenom
Ako tražite posao konobara, lako ćete pronaći otvorenu poziciju, ali vam je potreban pažljivo sastavljen CV koji ističe vaše veštine. Radnici u ugostiteljstvu su traženi, što znači da imate mogućnost da pronađete posao sa dobrom zaradom.
Veb-sajt cvapp.rs je tu da vam pomogne da napišete besprekoran CV. Naši primeri CV-jeva i vodiči će vam pokazati kako vaš CV treba da izgleda, a naš kreator CV-ja će vam pomoći da kreirate profesionalan CV i povećate šanse za uspeh.
Kako napisati CV za posao konobara
Dok pišete CV za posao konobara, imajte na umu da su sledeći odeljci neizostavni deo ovog dokumenta:
- Zaglavlje CV-ja
- Sažetak CV-ja (odnosno profil ili lična izjava)
- Odeljak o radnom iskustvu
- Odeljak o veštinama
- Odeljak o obrazovanju
Dobar konobar prepoznaje potrebe gostiju, a isto važi i za pisanje CV-ja. Identifikujte svoje ključne veštine i znanja kako biste dokazali da ste prava osoba za posao.
CV je vaš prvi kontakt s poslodavcem i korak ka željenom poslu. Zato, imajte na umu sledeće:
- Veoma je važno da istaknete svoja konkretna postignuća i jedinstvene veštine stečene na prethodnim poslovima i da se predstavite kao iskusan profesionalac.
- Istraživanje je ključno prilikom sastavljanja CV-ja. Čak i ako imate dugogodišnje iskustvo u ugostiteljstvu, važno je da se upoznate s radnim okruženjem za koje aplicirate i da prilagodite CV potrebama poslodavca.
- Odaberite šablon CV-ja koji najbolje ističe vaše veštine. Za poziciju konobara preporučujemo naše profesionalne šablone CV-ja, koji, zahvaljujući svojoj preglednosti, naglašavaju vašu profesionalnost.
- Pre sastavljanja CV-ja za onlajn prijavu, pažljivo pročitajte oglas nekoliko puta. Pronađite ključne pojmove i dodajte ih u svoj CV.
Izbor najboljeg formata CV-ja za konobare
Ako imate iskustva u ugostiteljstvu, najbolje je da koristite obrnuto hronološki format CV-ja. Ovaj format prikazuje radnu istoriju počevši od najnovijih poslova, što poslodavci obično očekuju.
Za one koji tek počinju svoju karijeru u ugostiteljstvu, funkcionalni ili hibridni format CV-ja je bolji izbor. Ovi formati fokusiraju se na veštine i mogu da sadrže aktivnosti poput volonterskog rada ili školskih iskustava.
Navedite svoje kontakt informacije
Važno je da vaše osnovne kontakt informacije budu jasno prikazane i pravilno formatirane na početku vašeg CV-ja.
Obavezno uključite sledeće informacije i sledite navedena uputstva:
- Ime, prezime i zvanje: Navedite svoje ime, prezime i zvanje.
- Profesionalna adresa elektronske pošte: Koristite adresu elektronske pošte koja sadrži vaše ime i prezime, kao što je [email protected].
- Broj telefona: Ostavite broj telefona koji je uvek dostupan.
- Lokacija: Navedite mesto u kojem živite i napomenite ako ste voljni da se preselite zbog posla.
- LinkedIn: Ako imate profil na poslovnoj mreži LinkedIn, uključite u CV link koji vodi do njega.
Izbegavajte navođenje suvišnih informacija, kao što su broj pasoša, matični broj ili datum rođenja.
Iskoristite sažetak na najbolji način
Sažetak CV-ja je odeljak koji se nalazi odmah ispod zaglavlja. Ovih 3 do 5 rečenica predstavljaju uvod u vaš CV i treba da istaknu vaše najznačajnije veštine i iskustva. Budući da ste konobar, vaša ličnost i sposobnost da ostavite dobar prvi utisak ključni su za vaš posao, pa je ovaj odeljak najbolji prostor da pokažete da imate odgovarajuće osobine za ovu poziciju.
Koristite detaljne opise i glagole koji izražavaju akciju kako biste pokazali da ste šarmantan i efikasan konobar. Navedite svoje najistaknutije osobine u sažetku, dok će detaljnije informacije biti navedene u ostatku CV-ja. Ako ovaj odeljak napišete kako treba, poslodavac će biti zainteresovan da pročita ostatak.
Pogledajte naš primer CV-ja za posao kuvara i na osnovu njega napišite sažetak koji oslikava vaš nivo znanja i iskustva.
U nastavku možete da pogledate prilagodljive primere sažetka CV-ja:
Ambiciozan i predan konobar, posvećen pružanju izuzetnih usluga. Spreman sam da učim i razvijam svoje veštine u ugostiteljskoj industriji. Brzo se prilagođavam novim radnim okruženjima i uvek težim tome da gostima pružim pozitivno iskustvo koje će ih podstaći da se vrate.
Posvećen i energičan konobar sa izuzetnim talentom za pružanje vrhunskih usluga u ugostiteljskim objektima. Lako uspostavljam iskrene veze sa gostima, što dovodi do njihovog zadovoljstva i lojalnosti. Zahvaljujući mom entuzijazmu i profesionalnosti, formira se stalna baza gostiju koji se redovno vraćaju u objekat u kojem radim.
Vešt konobar sa više od deset godina iskustva u vrhunskim restoranima i hotelima, fokusiran na upravljanje timovima i očuvanje visokog standarda usluge. Posedujem izuzetne sposobnosti rešavanja problema i usmeravanja tima ka zajedničkim ciljevima, čime doprinosim kreiranju izuzetnog iskustva za goste i stalnom rastu profita objekta u kojem radim.
Istaknite svoje radno iskustvo: Dokažite da pružate vrhunske usluge
Odeljak o radnom iskustvu je od ključnog značaja u vašem CV-ju za posao konobara. Iskoristite ga da navedete svoja prethodna iskustva na poziciji konobara ili druge poslove koje ste imali u ugostiteljskoj industriji.
Ovde treba da detaljno opišete svoje veštine, postignuća i zadatke koje ste obavljali. Obavezno istaknite najveće uspehe, poput izbora za zaposlenog meseca ili ako ste privukli najveći broj stalnih klijenata u ugostiteljski objekat.
Umesto pukog navođenja odgovornosti, fokusirajte se na prikazivanje pozitivnih promena koje ste doneli objektu. Koristite konkretnu statistiku, podatke i brojeve koji mogu pokazati vaš doprinos.
Nemojte napisati:
- „Usluživao prestižne klijente.“
- „Preporučivao jela gostima restorana.“
već napišite:
- „Pružao vrhunsku uslugu prestižnim klijentima i razvijao prisne odnose sa njima i osiguravao svakom klijentu poseban tretman.“
- „Predstavljao gostima jedinstveni meni restorana i preporučivao popularna jela na osnovu njihovog ukusa i prehrambenih navika.“
Jasno prikažite svoja postignuća. Budite temeljni, ali vodite računa da CV bude sažet i da ne prelazi jednu stranicu kako biste zadržali pažnju regrutera.
Konobar u restoran „Legat 1903“, Beograd
Jun 2018 - Septembar 2023
- Pružao izuzetna gastronomska iskustva gostima, nudeći personalizovane usluge i preporuke za hranu i piće kako bih obezbedio njihovo potpuno zadovoljstvo.
- Sarađivao sa osobljem u kuhinji na razvoju novih opcija u meniju, koristeći uvide dobijene kroz interakciju sa gostima kako bi novi, moderni recepti bili uvršteni u meni restorana.
- Brzo reagovao na probleme i nezadovoljstvo gostiju i pronalazio rešenja u saradnji sa menadžmentom restorana, zahvaljujući čemu su svi gosti stekli pozitivan utisak o svom iskustvu u restoranu.
Glavni konobar u restoran „Angry Monk“, Beograd
Januar 2014 - Maj 2018
- Predstavljao gostima jedinstveni meni restorana i preporučivao popularna jela na osnovu njihovog ukusa i prehrambenih navika.
- Komunicirao sa prestižnim klijentima i pružao im vrhunsku uslugu i gostoprimstvo, čime sam unapredio reputaciju restorana.
- Pružao brzu i kvalitetnu uslugu u veoma prometnom okruženju i pažljivo zadovoljavao sve potrebe i želje gostiju.
Konobar u restoran „Madera“, Beograd
Januar 2012 - Januar 2014
- Prodavao deserte i pića zahvaljujući stručnim preporukama za idealne kombinacije sa obrocima restorana.
- Pružao vrhunsku uslugu prestižnim klijentima i razvijao prisne odnose sa njima i osiguravao svakom klijentu poseban tretman.
- Posedovao stručno znanje o svim proizvodima u meniju, alergenima i odlikama svih vina iz vinske karte kako bih gostima pružio odgovarajuće savete.
Kako napisati CV za konobare ako nemate nikakvog iskustva
Ako nemate prethodno iskustvo u ulozi konobara, nemojte se obeshrabriti. Fokusirajte se na veštine koje ste razvili radeći druge poslove, volontirajući ili koje ste stekli tokom školovanja.
Veštine poput komunikacije, timskog rada, organizacije i sposobnosti brzog rešavanja problema su ključne za uspeh u ugostiteljstvu. Navedite aktivnosti koje pokazuju vašu posvećenost i profesionalnost, kao i želju da se razvijate i učite.
Takođe, istaknite sve obuke, radionice ili kurseve koje ste pohađali i koji mogu doprineti vašoj sposobnosti za pružanje izuzetne usluge.
Navedite ključne veštine koje su relevantne za posao konobara
Odeljak o veštinama u CV-ju konobara je veoma važan jer prikazuje vaše sposobnosti i osobine koje donosite u novi kolektiv. Pre nego što sastavite ovaj odeljak, pročitajte pažljivo opis posla i izdvojte sve veštine koje posedujete, a koje je poslodavac istakao u oglasu za posao.
Kada navodite svoje veštine, vrlo je važno da uključite i „tvrde“ i „meke“ veštine. „Tvrde“ veštine predstavljaju tehnička znanja poput rada sa POS terminalima i upravljanje inventarom. „Meke veštine“ predstavljaju lične osobine kao što su prijatan nastup i uslužnost.
- Profesionalno usluživanje gostiju
- Pružanje prijatnog iskustva u ugostiteljskom objektu
- Poznavanje kombinacija hrane i pića
- Poznavanje menija i specijaliteta
- Poznavanje alergija na hranu
- Davanje preporuka za vino
- Rešavanje sukoba
- Odlične komunikacione veštine
- Izražena ljubaznost i profesionalizam
- Efikasno upravljanje vremenom
Uključite neke od ovih primera veština u svom CV:
- Profesionalno usluživanje gostiju: Bitno je da u CV-ju navedete da pružate visok nivo usluge, pri čemu ste ljubazni i efikasni i obraćate pažnju na detalje i odgovarate na zahteve gostiju.
- Poznavanje kombinacija hrane i pića: Važno je da posedujete znanje o idealnim kombinacijama hrane i pića kako biste poboljšali iskustvo gostiju.
- Poznavanje alergija na hranu: Vaša uloga zahteva da pružite tačne informacije o alergijama na hranu i osigurate sigurnost gostiju.
Istaknite svoje obrazovanje i sertifikate koji su značajni za konobare
U odeljku o obrazovanju navedite nivo obrazovanja koji posedujete. Jedna od prednosti ovog posla je to što nije potrebno posedovati fakultetsko obrazovanje da bi se ostvario stabilan prihod.
Pored toga, svaka vrsta stručne obuke koju ste završili, kao i sertifikati i priznanja koja ste dobili mogu da budu korisni ukoliko se veliki broj kandidata prijavio za jedno radno mesto.
U ovom odeljku treba da navedete sledeće:
- Diplome: Navedite diplomu stručne škole ukoliko je posedujete. Mnogi prestižni ugostiteljski objekti uzeće upravo vaš CV u obzir ukoliko ste završili stručnu srednju školu kao što je, na primer, Ugostiteljsko-turistička škola u Beogradu .
- Obuke i sertifikati: Navedite ukoliko ste završili obuku u oblasti ugostiteljstva. Postoje organizacije koje organizuju obuke za konobare, kao što je Boutique Akademija.
- Praksa ili stažiranje: Vaš CV će biti bogatiji ukoliko sadrži podatak da ste završili odgovarajuću praksu.
Ukoliko smatrate da je vaš nivo obrazovanja nešto što će privući pažnju potencijalnog poslodavca ili da vas diplome ili sertifikati koje ste stekli izdvajaju od ostalih kandidata, možete da ih navedete na samom početku svoje biografije.
Restoraterstvo, Visoka hotelijerska škola, Beograd
Oktobar 2010 - Jun 2013
Smer: Konobar, Ugostiteljsko-turistička škola, Beograd
Septembar 2006 - Jun 2010
Odaberite pravi izgled i dizajn CV-ja za konobare
Kao što izgled restorana pruža gostima uvid u iskustvo koje mogu da očekuju, dizajn vašeg CV-ja govori poslodavcu o vašim veštinama i ozbiljnosti. Prilagodite izgled CV-ja vrsti restorana za koji se prijavljujete.
Porodični restorani možda više cene vedre tonove u zaglavlju CV-ja, dok luksuzni objekti preferiraju neutralne boje. Za zanimanje konobara, preporučujemo vam profesionalne šablone CV-ja, koji će istaći sve bitne podatke na pravi način.
Savetujemo da sačuvate svoj CV u PDF formatu kako bi izgledao identično na svim uređajima i računarima. Takođe, vodite računa o ravnoteži teksta i praznog prostora radi preglednosti. Istaknite ključne delove podebljanim naslovima.
Primer teksta CV-ja za konobare
Profil
Vešt konobar sa više od deset godina iskustva u vrhunskim restoranima i hotelima, fokusiran na upravljanje timovima i očuvanje visokog standarda usluge. Posedujem izuzetne sposobnosti rešavanja problema i usmeravanja tima ka zajedničkim ciljevima, čime doprinosim kreiranju izuzetnog iskustva za goste i stalnom rastu profita objekta u kojem radim.
Radno iskustvo
Konobar u restoran „Legat 1903“, Beograd
Jun 2018 - Septembar 2023
- Pružao izuzetna gastronomska iskustva gostima, nudeći personalizovane usluge i preporuke za hranu i piće kako bih obezbedio njihovo potpuno zadovoljstvo.
- Sarađivao sa osobljem u kuhinji na razvoju novih opcija u meniju, koristeći uvide dobijene kroz interakciju sa gostima kako bi novi, moderni recepti bili uvršteni u meni restorana.
- Brzo reagovao na probleme i nezadovoljstvo gostiju i pronalazio rešenja u saradnji sa menadžmentom restorana, zahvaljujući čemu su svi gosti stekli pozitivan utisak o svom iskustvu u restoranu.
Glavni konobar u restoran „Angry Monk“, Beograd
Januar 2014 - Maj 2018
- Predstavljao gostima jedinstveni meni restorana i preporučivao popularna jela na osnovu njihovog ukusa i prehrambenih navika.
- Komunicirao sa prestižnim klijentima i pružao im vrhunsku uslugu i gostoprimstvo, čime sam unapredio reputaciju restorana.
- Pružao brzu i kvalitetnu uslugu u veoma prometnom okruženju i pažljivo zadovoljavao sve potrebe i želje gostiju.
Konobar u restoran „Madera“, Beograd
Januar 2012 - Januar 2014
- Prodavao deserte i pića zahvaljujući stručnim preporukama za idealne kombinacije sa obrocima restorana.
- Pružao vrhunsku uslugu prestižnim klijentima i razvijao prisne odnose sa njima i osiguravao svakom klijentu poseban tretman.
- Posedovao stručno znanje o svim proizvodima u meniju, alergenima i odlikama svih vina iz vinske karte kako bih gostima pružio odgovarajuće savete.
Veštine
- Profesionalno usluživanje gostiju
- Pružanje prijatnog iskustva u ugostiteljskom objektu
- Poznavanje kombinacija hrane i pića
- Poznavanje menija i specijaliteta
- Poznavanje alergija na hranu
- Davanje preporuka za vino
- Rešavanje sukoba
- Odlične komunikacione veštine
- Izražena ljubaznost i profesionalizam
- Efikasno upravljanje vremenom
Obrazovanje
Restoraterstvo, Visoka hotelijerska škola, Beograd
Oktobar 2010 - Jun 2013
Smer: Konobar, Ugostiteljsko-turistička škola, Beograd
Septembar 2006 - Jun 2010
Ako imate sve potrebne veštine i osobine koje odlikuju dobrog konobara, naš kreator CV-ja na veb-sajtu cvapp.rs i profesionalno dizajnirani šabloni pomoći će vam da brzo i jednostavno dođete do željenog posla.